Islam i Europa

Under overskriften over skriver Peter Normann Waage en kommentar på ?side 3? i Dagbladet 2. januar. Teksten over bildet sier: ?La oss håpe at 2005 blir året da vi også i Norge forstår hvor fruktbart det er å ha en muslimsk befolkning.?

 

Når man setter seg ned og skriver en artikkel i Dagbladet, forventes det at man har satt seg inn i det emnet man skriver om. Det er derfor ikke aktuelt å anklage Waage for uvitenhet. Han må utvilsomt vite en hel del om Islam.

 

Jeg går derfor ut fra at Waage underslår kjente fakta når han fremstiller situasjonen slik: ?Det foregår en innbitt kamp innen den muslimske verden om herredømme over sinnene. Terroristenes høyeste ønske er at deres forståelse av Islam blir enerådende.?

 

Langt på vei kan man si at terroristenes ønske har gått i oppfyllelse, takket være muslimenes egne holdninger. Man skal ikke skjære alle over en kam, her er jeg helt på linje med Waage. En muslim er ikke skyldig i ugjerninger han ikke har begått. Men dette handler om holdninger. Det handler om hva som er til det beste for Norge. Waage mener tydelig nok at det er en berikelse for oss. Han tenker nok på kulturlivet.

 

Problemet er at dette ikke dreier seg om en rettsak hvor man skal dømme mennesker skyldig eller ikke. Det dreier seg om Europas fremtid, - hvilken retning vi alle sammen skal ta i fremtiden.

 

Det han derfor, mot bedre vitende underslår er for alvorlig til at det kan stå uimotsagt. Waage underslår at muslimene, også de ?reformvennlige? ? hvis de finnes, - her i Norge, faktisk ikke stilte opp i fakkeltoget som ble arrangert i Oslo for å markere avstand til drapet på Van Gogh. Med ett eneste unntak stilte ikke én imam opp. Han underslår at lederen for Muslimsk Råd i Norge, Zahid Mukhtar, uttrykte ?forståelse for? drapet på Van Gogh, og siden nektet å ta utsagnet tilbake.

 

Waage underslår at Qaradawi, en av de mest innflytelsesrike personer i den muslimske verden, støtter et tradisjonelt Islam: Koranen krever dødsstraff for apostasi (det å forlate Islam) dødsstraff for homoseksualitet og utroskap, og fysisk avstraffelse eller dødsstraff; dessuten at menn har rett, under bestemte betingelser, til å slå (dog ikke skade) sine hustruer, og at det er forbudt for muslimske kvinner å gifte seg med ikke-muslimske menn. Han støtter også palestinske selvmordsangrep mot sionister. (Islam Online.)

 

Waage kan heller ikke være uvitende om at Qazi Hussain Ahmed ble invitert til å tale i Norge, av muslimer her i landet. Ahmed er leder for Pakistans Jamaat-e-Islami, et islamistisk parti som har enorm oppslutning. Teologen og politikeren støtter åpenlyst terrorisme og drap av sivile.

 

Waage bør også vite om den uløselige bindingen mellom Islam og politikk, slik at vi egentlig ikke snakker om en kulturutveksling alene, men også om en politisk retning. Er det for eksempel helt OK for Waage om det etter hvert skulle bli et flertall i Europa som støtter Sharia-lovgivning?

 

Waage ønsker at debatten om islam blir løftet opp fra ?det frykt og hatskapende babbelet?. Jeg kan saktens være enig. Dette dreier seg ikke om hat, eller grunnløs frykt, heller ikke om å skape forestillinger blant folk. Det dreier seg om å se resultatet av Islams påvirkning på mennesker som i sin religiøse søken blir kuppet av en trosretning som er destruktiv. Destruktiv for mennesket og for samfunnet. Man må være blind for ikke å se det.

 

Og så dreier det seg om å fremholde og vurdere alle fakta, ikke bare de ?hyggelige? når man skriver om et emne. Det gjør Waage ikke.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits