Hvorfor underslås sannheten?

Hvorfor stikker politikerne og media hodet i sanden og later som om de ikke vet eller bryr seg når vi snakker om trusler fra muslimer, mens man forarges og opprøres av det samme når truslene kommer fra andre?

Anne Rygh Pedersen skremt av truslerI Tønsbergs Blad 29. april sto en artikkel hvor Fylkesordfører Anne Rygh Pedersen (AP) uttrykker ubehag og uro på grunn av trusler og slibrigheter mot hennes person. Det forstår vi godt, og støtter journalisten når hun sier:

Det kan blåse hardt på toppene i politikken. En ting er å ha en åpen debatt med uenighet og verbal opphisselse. En helt annen ting er det når politikere rammes av anonyme telefonoppringninger, tekstmeldinger og brev hvor avsender ikke gir seg til kjenne.
(...)

? Har du anmeldt dette til politiet?
? Nei. Men jeg har spart på brevene, og jeg går til politiet om dette fortsetter, sier fylkesordføreren, som har permisjon fra jobben som operasjonsleder i Vestfold politidistrikt.

I en annen sammenheng med en annen kvinnelig AP-politiker, nemlig Lise Christoffersen i Drammen, er også trusler og sjikane tema. Denne gangen var det en Frp-politiker som var truet, og da het det (sitat LC ifølge Drammens Tidende):

Alle som deltar i den offentlige debatt må av og til tåle høy temperatur og ukvemsord som kan ta form av trusler.

Forskjellen på de to forholdene er, i tillegg til at det dreier seg om to forskjellige politikere som blir truet, at det i sistnevnte tilfelle dreide seg om trusler fra en eksplisitt befolkningsgruppe, nemlig muslimer.

Jeg vil anta at det ikke er så stor forskjell på macho-nivået hos de to politikerne Lise Christoffersen og Anne Rygh Pedersen. Begge er AP-topper som i stor grad har hatt ambisjoner og har nådd sine mål. Man kan anta at de er tøffe kvinner som vet å bruke både albuene og hodet. Jeg vil derfor med stor sikkerhet anta at Christoffersen egentlig mener det samme som Rygh Pedersen: det er ikke akseptabelt med trusler. Man skal kunne hevde sine meninger i et demokrati, uten risiko for sin helse eller sitt liv.

Derfor blir spørsmålet: Hvorfor lyver Christoffersen? Hvorfor sier hun at det er OK med trusler fra muslimer, mens det er grunn til å anta at hun egentlig mener det motsatte? Jeg forventer ikke noe svar. Men til deg som leser: tenk over spørsmålet. Hvorfor stikker politikerne og media hodet i sanden og later som om de ikke vet eller bryr seg når vi snakker om trusler fra muslimer, mens man forarges og opprøres av det samme når truslene kommer fra andre? Ovennevnte eksempel er jo ikke noe enestående.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits