Konfrontasjon skaper dialog

HIRSI ALI PÅ NRK
Ayaan Hirsi Ali
var på "Først og sist" i går, og fikk sagt en hel del som sikkert var overraskende for mange norske medieinstitusjoner og andre synsere. Blant annet de erfaringer Nederland har etter filmen "Submission" som opprørte dem så sterkt. Nemlig at provokasjon av Islam fører til økt dialog mellom muslimer og resten av samfunnet.

Hirsi Ali er i gang med to oppfølgere til filmen. Hun lar seg ikke stanse, og opplyste at filmene var planlagt før Van Gogh ble drept av ekstreme muslimer, og en stopp i filmplanene ville vært en seier for islamistene.


ET TILPASSET ISLAM

Vi ser også nå at i Danmark våkner de moderate muslimene, de som ikke nødvendigvis vil bli tatt til inntekt for islamistenes holdninger. (Jyllandsposten)

Mange muslimer er begyndt at tage stilling. Både til profet-tegningerne og til, hvordan man skal være som muslim. Det vurderer Naser Khader, der er blevet nødt til at lukke for tilmeldinger til lørdagens møde på Christiansborg, hvor 175 tilmeldte muslimer samles for at give et klart modspil til imamerne.
(...)
»Det kan fremskynde en islamisk reformation, for jeg oplever, at der i England og Frankrig også er opstået sådanne netværk. Der er en europæisk bevægelse imod islamisterne. Jeg vil gerne skabe en dansk form for islam, der tager udgangspunkt i de danske frihedstraditioner. Det vil hindre fremtidige konflikter, hvis vi får en islam, der tilpasser sig den danske virkelighed og historie.«

MUSLIMER LENGTER ETTER DEMOKRATI
Har du tenkt igjennom hvem du egentlig kritiserer, og hvem du har med deg i denne saken? Det er et punkt alle burde tenke igjennom. Særlig de som nå har gått ut og uttrykt sin støtte til imamene som føler seg forulempet og fornærmet.


Ta en titt på den egyptiske kvinnelige bloggeren Freedom for Egyptians som innstendig ber Danmark ikke be om unnskyldning for karikaturene, fordi "Danmark da vil sende et signal om at vi har frihet til å uttrykke oss, men vi tror egentlig ikke noe på det." Hun oppfordrer til ikke å boikotte, men tvert imot til å kjøpe danske produkter.


Hun skriver videre at "dersom Damark skal unnskylde, må det settes betingelser. Muslimske myndigheter må unnskylde for hver eneste uskyldig person som har blitt halshugget i Muhammeds navn. De må unnskylde selvmordsbombere som sprenger seg i filler på busser fulle av barn, på bønneplasser og T-banestasjoner mens de sier "i Guds navn, det er ingen ennen profet enn Muhammed", - de må be om unnskyldning for alt dette som gjøres i Muhammeds navn. Dette er ikke noen forbannede karikaturer, det er den grusomme terror-virkelighet.


Helt i tråd med min egen oppfatning sier egypteren videre: Hvis muslimer mener de plages av disse enkle karikaturene er det fordi de totalt mangler noe å være stolte av.


Hun presiserer klart at hun selv er muslim og elsker dansk ost.
 Hun er ikke alene, men presenterer en liste over andre dissidenter som støtter kravet om ytringsfrihet og demokrati i den arabiske verden.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits