Muhammeds pisk

 
NRK's reporter Odd Karsten Tveit var i et par reportasjer jeg så svært opptatt av å få frem at flaggbrenningen i Gaza var utført av en "meget liten gruppe" ytterliggående militante, og da uroen begynte å bre seg i den muslimske verden og ambassadene i Syria ble brent, var det ifølge Tveit "mobben" som myndighetene dessverre ikke hadde god nok kontroll på.


Men: Tyrkias ministerpresident Recep Tayyip Erdogan sier ifølge danske Politiken i dag følgende "gullkorn" som viser at Tveit tar feil, og skjønner ikke, i alle fall later han som om han ikke skjønner at dette dreier seg om noe annet enn en gjeng kriminelle. Nemlig at vi snakker om holdninger i hele den muslimske verden som er så diametralt motsatte av våre, at vi nå antagelig får mer forståelse for våre påstander om at vi har med en gedigen kulturkollisjon å gjøre, at det nå er selve the Clash of Civilizations som utspinner seg midt for øynene våre - og som har gjort det en god stund, og som vi selv er en del av. (Utheving foretatt av meg.)

Vi advarede den danske statsminister i denne sag for flere måneder siden, og sagde til ham, at han begik en stor fejltagelse ved at tillade tegningerne. Vi holder af vores profet ligesom, vi holder af de andre religioners profeter. Men ingen bør udsætte vores profet for denne behandling. Den danske regering bør tage klart stilling i sagen.

Jeg regner med at leserne tar poenget. Den tyrkiske ministerpresident er så fjern fra vår vestlige tankegang, og så dypt inne i sin egen sivilisasjon, at til tross for at han tilhører et land som ønsker tilhørighet i EU, og er relativt moderne og åpent, så tror han tydeligvis at den danske statsminister (som jo er valgt av folket i Danmark) har noen myndighet til å "tillate" eventuelt "ikke tillate" tegningene. Han vet jo egentlig at Danmark har lover som også statsministeren har å forholde seg til, men han skjønner det tydeligvis ikke.

Derfor, ta en titt her, sakset fra The Clash of Civilizations skrevet i 1993 (uthevninger foretatt av meg):

WHY CIVILIZATIONS WILL CLASH


Civilization identity will be increasingly important in the future, and the world will be shaped in large measure by the interactions among seven or eight major civilizations. These include Western, Confucian, Japanese, Islamic, Hindu, Slavic-Orthodox, Latin American and possibly African civilization. The most important conflicts of the future will occur along the cultural fault lines separating these civilizations from one another.


Why will this be the case?


First, differences among civilizations are not only real; they are basic. Civilizations are differentiated from each other by history, language, culture, tradition and, most important, religion. The people of different civilizations have different views on the relations between God and man, the individual and the group, the citizen and the state, parents and children, husband and wife, as well as differing views of the relative importance of rights and responsibilities, liberty and authority, equality and hierarchy. These differences are the product of centuries. They will not soon disappear. They are far more fundamental than differences among political ideologies and political regimes. Differences do not necessarily mean conflict, and conflict does not necessarily, mean violence. Over the centuries, however, differences among civilizations have generated the most prolonged and the most violent conflicts.

Hva vil jeg oppnå med å skrive dette? Jeg mener ikke å si "hva sa vi", men jeg mener å peke på at nå må vi slutte hele tiden å unnskylde, bortforklare, nedtone, bagatellisere og fortie det som skjer av overgrep, vold og aggresjon fra muslimske fanatikere, slik som Odd Karsten Tveit i en årrekke har gjort, spesielt når det gjelder palestinske sådanne. Israel, som er det land i verden som kanskje i aller størst grad har kjent på seg denne aggresjonen, har omtrent utelukkende fått kritikk når de har tatt grep for å forsvare seg. Ting tyder på at det nå er vår tur. Vi fredsæle nordboere får nå smake litt av Muhammeds pisk. Vi må erkjenne at disse menneskene ser religion og politikk som én sak, og vi må ta forholdsregler for det. Kort sagt: nå må vi våkne opp av dvalen.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits