Reisende i terror

Reisende i terror, Terrorpresten BashirAbu Bakar Bashir fikk to og et halvt års fengselstraff for å ha deltatt i planglegging av terrorisme i Indonesia. Aftenposten skriver riktig nok at "han ble dømt for å ha unnlatt å stanse terrorangrepet på Bali i 2002."

Det betyr ikke at det nødvendigvis er sant. CNN skriver at "Bashir ble torsdag funnet skyldig i deltagelse i bombingen i oktober 2000 på Bali som drepte 202 mennesker, og domstolen dømte ham til to og et halvt år i fengsel. Aktors påstand var åtte år i fengsel for diverse terrorisme og anklager om kriminelle handlinger relatert til bombeangrep. Det er altså ikke noen alminnelig godslig bestefar vi har her. Ei heller er det unnlatelsessynder, men kriminell aktivitet mannen er dømt for.

BBC portretterer mannen her, og siterer ham fra 2002: Jeg støtter Osama bin Laden fordi hans kamp er den sanne strid for å støtte Islam,  ikke terror. Terroristene er Amerika og Israel.

Men det var ikke det jeg egentlig skulle si. Det som fanget interessen var egentlig denne uttalelsen i forhold til 11. september-massakren: 

Så langt har ikke jeg sett noe bevis for at Osama bin Laden sto bak angrepet. Selv mange amerikanere mener at 11. september ble skapt av jøder. I Afghanistan og Irak har amerikanerne drept langt flere uskyldige sivile enn som omkom i New York. Det kan være at USA selv med hensikt sto bak aksjonen. Vi må være ærlige her! Hvor er det blitt drept flest sivile?

Fra boken "Å flytte fjell.
En personlig reise i Asia",
som denne uken er kommet på
Aschehoug forlag

Ja, ærlighet må til. Det minste man kunne kreve av en prest, var ærlighet. Men Islam har nok andre definisjoner enn oss av akkurat det...

Flere gullkorn fra denne terrorpresten:

Bali-bomberne er ikke terrorister, de er Guds stridsmenn. (ABC News)
[Vel, han sa vel Allah...]

USA har innlatt seg på krig mot islam, ikke mot terrorisme... (Terroranalysis)

Etter Bali-bombingen ble han bedt om å si noe til de omkomnes familier: "Mitt budskap til familiene er vær så snill snarest mulig å konvertere til islam."  Bashir mente også den utbombede bygningen kunne brukes som moské... (The Age)

Islam Online henger seg ikke overraskende opp i mangelen på bevis.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits