Stå på, Shabana!

 
Shabana Rehman med utspill i Dagbladet i dag. Veldig bra. Hun peker på debattens hovedsak, nemlig ytringsfriheten. Det perifere spørsmålet, om "det var rett eller galt å trykke tegningene" behandler hun med eleganse:

Fordi galskapen er sluppet løs, med eller uten regjeringers velsignelser, trenger ikke vi å riste med Muhammed-tegningene som en rød klut foran den illsinte oksen.

Mer:

KJÆRE LANDSMENN, istedenfor å dra på fylla i helga og kverulere vettet ut av en stakkars drosjesjåfør, kebabkioskmann, hijab-kledd ungpike eller rett og slett Zahid Ali, så kan dere heller nå opplyse dere selv litt. Fordi politikere som Jonas Gahr Støre, Kjell Magne Bondevik og Carl I. Hagen ikke kan hjelpe dere med det dere trenger aller mest nå: Et opplyst fryktløst standpunkt.

(...)

De har lært at det finnes bare én sannhet, og Muhammed er hans profet. De har lært at kritisk tenkning, det å stille spørsmål, å være ulydig, blir besvart med ørefik, stokker, utstøtelse, fengsling, tortur og til slutt drap.

Med respekt og frykt holdes folket under kontroll. Det er det de har lært. Og det er det de demonstrerer nå.

(...)

Men vi trenger heller ikke å godta det vi er vitne til og bøye nakken og tro at noe slikt aldri skulle skje. Noe slikt har skjedd før. Alle de tause religionsflyktninger og flyktninger fra denne psykopatien har navn, de har en grav, de har hemmelige adresser, de har politibeskyttelse. Det de opplever på kroppen er det samme som Danmark og resten av Europa nå blir utsatt for.


Ingen av dem har bedt om det. De har bare krevd sin rett.

Denne debattens største helt er den jordanske redaktøren som stilte spørsmålet: Hva er verst for muslimer - en selvmordsbomber som sprenger og dreper uskyldige i Allahs navn, eller disse tegningene?

Han fikk sparken og ble kastet i fengsel.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits