Frafallen muslim risikerer livet i Iran

Den 47 år gamle lekpastoren Hamid Pourmand stilles for en Sharia-domstol i Iran neste uke. Hans forbrytelse er at han er kristen. Organisasjoner som følger med på kristendomsforfølgelse protesterer nå heftig på at Iran som en av verdens få land stiller folk for retten kun for deres religiøse overbevisning.

Pourmand har etter tiltalen gjort seg skyldig i den store forbrytelse å være offiser i militæret. Det er nemlig forbudt for kristne å kommandere over muslimer. Pourmand på sin side har aldri lagt skjul på at han er kristen, men har vært det åpent i 25 år. Hans forsvarer har lagt frem beviser på at hans overordnede har visst om dette og gitt ham dispensasjon fra å delta i muslimsk faste, men dette blir av de religiøse dommerne avvist som falske bevis.

Mannen ble en kristen før det revolusjonære regimet i Iran kom til makten, og har vært kristen et kvart århundre, og må derfor løslates straks, sier Center for Religious Freedom i et kommuniké. De har hittil ikke fått noe svar. Kona Arlet og hans to barn har blitt kastet på gaten ettersom mannen nå har mistet sin inntekt og sitt hjem.

Pourmand risikerer dødsstraff. Det er første gangen en iransk konvertitt har blitt tiltalt for apostasi - frafall (frafall er forbudt og forbundet med stor straff i Koranen) siden 1993 da en iransk pastor ble dødsdømt. Pastor Dibaj ble frifunnet etter press fra det internasjonale samfunn. Men han ble myrdet et halvt år senere.

Det britiske Christian Solidarity Worldwide (CSW) prøver nå sammen med andre frivillige organisasjoner å å saken opp hos myndighetene i UK, i FN og i EU. (Christian News)

Tydeligvis er Koranens egne ord om trosfrihet for kristne og jøder (som muslimer ofte henviser til) overskygget av dommen over frafall. Det er sannelig ikke lett å tjene Allah. Han vet visst ikke helt hva han vil. Men ingen fare: Koranen fraråder sine lesere å diskutere dens innhold med "vantro". Antagelig skjønte Muhammed at dette ville bli vanskelig, siden Koranen ble så full av motstridende utsagn. Les den selv om du er i tvil.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits