Trusselen fra Islam

Carl I. Hagen ble utfordret av Dagfinn Høybråten til å avklare hvor Frp står i forhold til Krf?s verdisyn på seks konkrete verdispørsmål. I Dagen i dag skriver Hagen et svar, der han alt i alt konkluderer med at Fremskrittspartiet har det samme verdisyn som Krf, men at forskjellen blant annet ligger i at Frp har et tydeligere skille mellom religion og politikk.

 

Man kan selvsagt hevde at Hagens argumentasjon er for enkel. Venstresiden vil nok som vanlig angripe ham for det. Selv mangler de ofte argumenter overhodet. Men Hagen nøyer seg denne gangen ikke med å klagjøre sitt partis syn, men han utfordrer også Krf til å stå sammen med Frp i kampen mot truselen vi i dag står overfor:

 

Står vi sammen om verdiutfordringene landet står ovenfor? Trusselen fra fundamentalistisk islam representerer noe helt nytt for Norge, og det truer hele det kristne fundamentet landet er bygget opp rundt. Nå må Høybråten ta et oppgjør med holdninger som bryter med alt det vestlige samfunnet handler om. Bortfall av frihet for enkeltmennesket, ytringsfrihet, religionsfrihet og kvinners rett til å ta utdanning og velge sin egen ektefelle er nå synspunkter vi må kjempe for mot fundamentalistiske muslimske miljøer.

 

Man kan gjerne kalle dette en forenkling. På den annen side, når aviser og nyhetssendinger daglig har nye tilfeller av én og samme type hendelse, bare forskjellige steder og til forskjellige tidspunkt, nemlig terror, død og drap bagått av islamistiske fanatikere, og vi ser tydeligere enn noen gang hva Islam har i sitt kjølvann av uhygge, er heller spørsmålet om media og venstresiden er i stand til å skjønne tegningen overhodet. De land som har stått først i køen for å tillate og legge til rette for at muhammedanerne skal slippe til, står nå øverst på listen over land med problemer med de samme. Gi Fanden lillefingeren, og han tar fort hele hånden. Det er en del europeeiske land nå som ikke vet ut eller inn. Demokratiske spilleregler setter ironisk nok en stopper for all effektiv kamp mot terror. Derfor er den eneste løsningen å være føre var.

 

Hagen har et hjertesukk til slutt:

 

Jeg er oppriktig skuffet over KrF`s Israel-linje for tiden. Her tror jeg det dessverre faktisk er en gryende uenighet mellom Frp og KrF. At store krefter i KrF kjemper mot beskyttelsesmuren er en symbolsak jeg tror blir viktig fremover. Her er Frp klokkeklar; Israel må få beskytte sine egne innbyggere fra islamsk terror.

 

Hva kan det skyldes at Krf, som med sitt verdisyn bedre enn alle andre politiske partier skulle se faren ved Islam, og tydeligere enn alle andre skulle se desinformasjonen i forhold til hva som egentlig skjer i Midtøsten, tvert imot ser ut til å være mer blinde enn gjennomsnittet? Faktisk virker som om de har påtatt seg en bestefars rolle, - nemlig å nikke, smile, være snille mot alle, ikke støte noen, og bygge broer til gud og hvermann. I den rollen Krf har som det ledende regjeringsparti burde det være vaktbikkjen som ser de faresingalene andre ikke vil forholde seg til, og ta affære når det er nødvendig, også når dette er upopulært.

 

Folk flest har en mer bevisst holdning til disse viktige tingene enn man skulle tro ut fra mediamajoriteten. Jeg blir mer og mer overbevist om at avisen Norge Idag har rett når de skriver:

 

Men nå ser det ut til at debatten snur og at folk skjønner at forstå-argumentet er livsfarlig- om vi ønsker en fredelig demokratisk verden.

 

Spørsmålet er om vi handler. Eller om vi gjør som vi gjorde i krigsårene da nazistene var på fremmarsj og spredte død og uhygge: trakk oss inn i våre varme stuer og lot andre, noen ytterst få ildsjeler, ta støyten. Passivitet, likegyldighet, ?dette angår ikke meg?-holdningen er farlig, men utbredt. Kanskje mer enn noen gang.

 


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits