Bra lesestoff

Det har blitt litt til og fra med skriving i det siste, mest grunnet en ferietur til Tenerife. I dag holder jeg meg hjemme og pleier en forkjølelse. Fint å få oppdatert seg litt på det som rører seg. Det er interessante tider. Her er klipp, linker og kommentarer om og fra emner som engasjerer:

Ny bok om sionismens far, Thodor Herzl

Theodor Herzl var en praktisk, fremtidsrettet modernist som la mer vekt på maskiner og teknologi enn nostalgi og teologi i sin berømte visjon for en jødisk stat. Rikdommen i hans fortelling, med alle paradoksene, kan ikke annet enn anbefales, sier idéhistoriker Håkon Harket. Les bokanmeldelsen i Morgenbladet nettutgaven.

 

Om truselen fra Iran
Basert på en artikkel i Jerualem post skriver Myrland om Irans atomvåpenprogram og de relle mulighetene for å stoppe utviklingen ved internasjonalt press.

Iran er i dag en eksistensiell trussel mot Israel. Ikke bare slik at landet truer staten Israels jødiske karakter og flertall. Iran tar, som det eneste landet i verden, åpent til orde for å "utslette Israel fra jordens overflate".
Derfor frykter Israel at Iran får atombomber. Iran motarbeider også aktivt alle forsøk på fred mellom Israel og de arabiske naboene.
Les resten i Med israel For Fred (MIFF)

 

Europa og Russland forholder seg som de gjorde første gangen USA truet Irak: de snur seg etter vinden, de er i det lengste nøytrale. Natalya Gevorkyan i Kommersant har ingen tro på et samarbeid mellom USA / Russland / Europa. Hun mener Iran er den eneste som scorer på uvissheten og det manglende samarbeidet. Hun legger nok ikke det samme i dette som jeg gjør, men er nok mer pragmatisk...

 

AP melder at Iran uttaler at ?et angrep fra USA ikke ville ødelegge alle Irans atom-fasiliteter.?

Dette må vel karakteriseres som en dårlig skjult trusel, siden vi vet at landet stadig hevder at deres atom-program utelukkende er ment til fredelige formål, som elektrisitet etc. Det verste er at Rowhani muligens har rett. Iran har etter sigende lykkes med å spre sine atomvirksomheter over hele landet, noe som kan gjøre det umulig å ødelegge det ved en aksjon.

?Vi søker ikke spenninger med USA? sier sjefsforhandler Hasan Rowhani. ?Vi søker å løse våre problemer med USA, men det er amerikanerne som ikke vil at problemene skal bli løst.? ?Det finnes ikke et problem i verden i dag som ikke kan bli løst.?

For eksempel jødeproblemet. Som Nazistene hadde sin Endliche Lösung, har Iran en offentlig uttalt lyst til å knuse staten Israel. Slik vil islamistene løse det problemet.

Rowhani presser ytterligere: Han sier Iran aldri vil gi opp sitt atomprogram, og aldri vil gi opp sine rettigheter etter ikkesprednings-avtalen. ?Samtalene (med EU) kan ikke vare evindelig. Hvis det ikke blir gjort fremskritt, vil ikke lenger Iran være forpliktet til å fortsette samtalene etter Iransk nyttår (20. mars).?

 

Nederlenderne er blitt dhimmier

I Nederland, foregangslandet som skulle blande alle kulturer og stort sett være liberale til det meste, fargerikt, festlig og fritt, - hva har blitt resultatet? De glemmer Eriks 1. lov: Ondskap finnes. Islamistene har fått en slik enorm makt at vi midt i Europa har fått en stat hvor muslimene dikterer hva som er tilbørlig og ikke. Blant annet å heise sitt eget flagg er noe man rett og slett ikke gjør. (Les i document.no)


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits