Feil og negativt fra NRK

NRK?s nettsted tar Bent J. Tandstad opp Israels varsel til Syria om at de kan risikere angrep fra Israel dersom de fortsetter med å huse terror-organisasjoner. Israel mener ordren til de to selvmordsangrepene i Beersheba kom direkte fra Damaskus.

 

NRK er kjent for sin negative holdning til Israel. Det er derfor ikke underlig at journalisten avslutter artikkelen med en kommentar jeg oppfatter som negativt vinklet. Den er dessuten feil:

 

I oktober i fjor bomba israelske kampfly det Israel meiner var ein palestinsk treningsleir i fjellområda utanfor Damaskus. Angrepet kom kort tid etter at 23 menneske vart drepne i ein sjølvmordsaksjon på ein restaurant i den israelske byen Haifa.
Den gongen skulda Israel angrepet på gruppa Jihad, islamsk heilag krig.

 

Det var ikke Israel som beskyldte gruppen for angrepet. Det var gruppen selv som sa de hadde utført terror-aksjonen, iflg. Islamist-nettstedet palestine-info:

 

The Quds Brigades, the military wing of the Islamic Jihad Movement, had declared responsibility for the operation that left 19 Zionists dead and scores others injured.

 

Mail går til Tandstad.


Kommentarer:
Postet av: Kjetil

Mange av NRKs journalister har vel uttalt at de var pro israel når de reiste ned til israel for å dekke konflikten, men endret syn etterhvert som de fikk mer førstehånskunnskap om konflikten? Kan du se noen grunn til at dette skjer? Problemet, slik jeg ser det, er at Israel som stat burde oppføre seg mer ansvarlig enn terrororganisasjonene. Men det ser det ikke ut til at de gjør. De sprenger hus med uskyldige mennesker i, ignorerer FN vedtak, ignorer domstolen i Haag, innfører apartheid lignende tilstander osv. Du sier at du ønsker å rette opp desinformasjon og politisk ubalanse i konflikten, men etter å ha lest noe av det du har skrevet så vil jeg heller si at du er med på å forsterke desinformasjon og politisk ubalanse på den motsatte siden, med bla. disse uttalelsene:"Terrorisme og islam lar seg ikke skille""All terrorismen i verden begås så å si kun av én bestem gruppe mennesker: muslimske fanatikere."Med et slikt syn kommer man ikke så mye nærmere en fredelig løsning på konflikten...

08.09.2004 @ 13:22
URL: http://kjetil.weblogg.no
Postet av: Willy

Journalister har mang en gang vist det de selv ønsker skal bli vist. Dette er dokumentert og bevist bl.a. av Honest Reporting. Jeg kunne nevne flere eksempler. At journalister som bor i de palestinske områdene får samme synet som palestinerne selv er ikke underlig. Jeg kjenner personlig mennesker som også har reist ned, men har kommet hjem mer overbevist enn før om at Israel kjemper for sin eksistens med full rett.Du bruker ord du har adoptert fra media: "opptre ansvarlig", "sprenger hus med uskyldige", "ignorerer domstolen i Haag". Hva er ansvarlig for Israel, sett fra deres side, annet enn å beskytte sine borgere mot terror? Når ellers ingen ting nytter, bruker man de midler man har. Jeg vil minne deg om at det er et være eller ikke være for staten Israel. Jødene har ingen andre steder å dra. Legg merke til at husene blir sprengt etter at beboerne har fått evakuert. Legg merke til at Israel har varslet terroristene om at følgen blir at huset deres blir ødelagt, FØR de utførte terror. Haag-domstolen har dessuten overhodet ikke tatt stilling til ÅRSAKEN til at Israel bygger sikkerhetsgjerdet, som jo er den eneste grunnen til at de gjør det. Bondevett alene burde være nok til at vi skulle kunne se dette i at annet lys enn det vi blir pådyttet fra media.Når det gjelder uttalelsene mine om muslimer, vil jeg gjerne be deg motbevise dem, hvis du mener det er feil. Med mindre du kan påvise eller gjøre det sannsynlig at fanatiske muslimer IKKE står bak terroren i dag, vil jeg gjerne forbeholde meg retten til å peke på dette. Sannheten kan vel ikke skade, eller? I motsatt fall vil jeg hevde at du vil ha "en fredelig løsning" ved å handle på terroristenes premisser, altså total underkastelse...

09.09.2004 @ 10:19
URL: http://blog.willy.no
Postet av: Kjetil

Du skriver:"Når ellers ingen ting nytter, bruker man de midler man har." - dette er nøyaktig den samme argumentasjonen som terroristene bruker!!Mitt poeng er at en stat må være mer ansvarlig enn enkeltgrupper/individer. Det finnes visse internasjonale regler som gjelder for stater. Og Israel følger i visse tilfeller ikke disse. Haag domstolens oppgave er ikke å ta stilling til årsaken til sikkerhetsgjerdet, men å ta stilling til om sikkerhetsgjerdet er folkerettslig ulovlig, noe de fant at det var.Syns også det kan være verdt å nevne at selv om man er mot Israel sin okkupasjonspolitikk, så er man ikke nødvendigvis for terrorister...

09.09.2004 @ 12:49
URL: http://kjetil.weblogg.no
Postet av: Willy

Blir litt matt av slike argumenter. Jeg mente selvsagt ikke de midler man har uansett. Israel som stat har aldri angrepet barn eller sivile med dette som formål. Å ødelegge huset til terrorister er ikke terror. Som Bush sa det: - å ta igjen overfor terrorister kan ikke kalles terrorismens årsak. - Selv om mange ønsket at det var slik. Israel er i krig, min venn. Det er typisk oss i det fredelige Norden å kritisere. Jeg er slett ikke enig i alle de valg Israel tar. Men jeg har forståelse for at de er i krig. En ting til: Israels harde linje mot terroristene har ført til en dramatisk nedgang i terroren. Derfor er de neppe veldig interessert i hva Norge, EU eller verden forøvrig mener om dem, inklusive Haag. Sist vellykkede terroraksjon i Beersheba viste til fulle at terroristene kommer inn der sikkerhetsgjerdet ikke er ferdig. De har da også nå satt fart i byggingen der.Vi har ettertrykkelig vist (i WW2) at vi ikke bryr oss om hva som skjer med jødene. Til og med etter krigen ville ikke verken Europa eller USA ta imot de gjenværende jødene som var på flukt. Dette er et moment vi bør ha i bakhodet når vi dømmer dem. Jødene har ingen annen plass enn Israel.Haag igjen: Hvordan skulle du kunne dømme rettferdig i en rettsak om du ikke tok med de faktorer som var relevante? Er det bevisst at du later som om du ikke skjønner dette?Jeg tror ikke verken du eller andre er for terrorister. Men har du tenkt over at alle som ikke kan fordømme terrorismen, og alle som bidrar økonomisk og moralsk til at terroristene har midler, egentlig bidrar til terroren likevel? Jeg jobber nå med rapporten fra EU Funding om EUs bidrag til Hamas og andre terror-organisasjoner, og kommer tilbake til dette.

09.09.2004 @ 13:07
URL: http://blog.willy.no/
Postet av: Kjetil

Det er i følge folkeretten ulovlig å bygge på okkupert land, både muren og nye bosettinger bygges på okkupert land, syns du det er greit?Se forøvrig: http://www.rivmuren.no/David Ben Gurion ble kritisert i 1948 (av sine egne) fordi han godtok så lite land. Han svarte da med å si at det var tre ting som måtte gjøres.1. få ett land2. få en sterk hær3. ekspandereJeg skjønner punkt 1 og 2, men punkt 3 har dessverre også vært et viktig punkt i israelsk politikk...At "Israel ikke har angrepet barn og sivile med det som formål", er vel en sannhet med modifikasjoner...

10.09.2004 @ 13:31
URL: http://kjetil.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits