Arabisk redaktør: Arafat ødela livsgrunnlaget

Man skulle nesten tro at Yassir Arafat var en stor statsleder og at han har utrettet mye for sitt folk, skal man dømme ut fra slik media og en del eksperter og politikere (les ?Jagland en Arafat-beundrer?) fremstiller ham. Jagland sier for øvrig i den omtalte artikkelen følgende gullkorn:

Det går ikke an å få i stand en fredsavtale med et folk som har sin folkevalgte president i fengsel. Jeg skjønner ikke noe av det. [Utheving gjort av meg.]

 

Bedre kunne han ikke si det. Til tross for sin store kunnskap om Midtøsten-konflikten skjønner han ikke noe av det. Rett og slett fordi han ikke har evne til å se hva som skjer i virkeligheten.

 

Media vil gjerne ha et image som ?kritisk? og ?gravende?, men her har de aldeles sviktet. Media har allerede bestemt seg for hva de vil skrive. Skjønner heller ikke de noe av det?

 

For hva kan vi se i de palestinske områdene? Elendighet og armod, motløshet og fortvilelse. Det er ingen ende på miséren. Alt sammen skyldes Israel ifølge den ene eksperten etter den andre, og nyhetssendingene gir gjerne sendetid til fortvilte og hjemløse palestinere som sier Israel har skylden for alt. Gjermund B. Røysland, fylkessekretær i AUF Aust-Agder sier:

 ??det er israels stats-terror som er årsaken til fattigdom og nød på palestinsk side.?

 

Er dette sant? Eller kan det tenkes at forklaringen er mer nyansert? Sjekk denne rapporten om misbruk og underslag, finansiering av terrorisme og udugelighet. Det hjelper selvsagt ikke palestinerne at Israel bomber dem og river ned hjemmene til terroristene. Men årsaken til armoden er terrorismen.

 

Arabiske medier leverer faktisk mer kritisk stoff om Arafat og PA enn vi ser her i landet. Dette skyldes selvsagt politisk og religiøs misnøye. Sjekk denne rapporten, med sitater fra redaktøren av Kuwaiti Daily Al-Siyassa:

 

Arafat har ødelagt livsgrunnlaget for palestinerne, og ledet det til terrorisme, og desperasjonens meningsløse død. Han har revet i stykker landet, som Saddam Hussein rev i stykker sitt hjemland og ydmyket sitt folk. Mannen har kommet til et nivå for politisk idioti som gir seg uttrykk ved at han klamrer seg til makten og håper på evig liv.

 

Arafat er et ikon for palestinerne, et symbol på deres kamp mot jødene. Det skal han ha. Men noen stor statsleder kan han ikke sies å være. Han er et ikon for deres hat, men kan ikke sies å ha utrettet noe som er til palestinernes fordel. De har det verre nå enn noensinne, takket være den langvarige konflikten.

 

Norsk Israelsenter har en samleside med likt og ulikt om denne mannen: Yassir Arafat al-Husseini

 

Miff: Arafat står bak terroren


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits