Fortielser fra Willoch

Jeg satt på et venteværelse i går og leste en kronikk av Kåre Willoch i Aftenposten fra 6. desember. Willoch nyter, dessverre får en si, stor anseelse i hele landet. Derfor er det desto viktigere at noen tar til motmæle mot denne polemikeren. Han har selvfølgelig full rett til å ta parti for hvem det skulle være, men når han fordreier hendelser og fortier viktige fakta, er det bra når noen tar affære.

 

Hovepoenget i artikkelen er at terror ikke skyldes Arafat. Willoch siterer Carl I Hagen, som sier han ?vil huske Yasir Arafat som terrorismens far?. Han mener dette strider mot historiske fakta.

 

Dagen tar affære på lederplass i dag. De tilbakeviser en del av polemikken hans, og peker på en hel del hendelser forut for det Willoch kaller en massakre, som var en direkte årsak til det som skjedde senere, og så en del hendelser som skjedde samtidig. Dagen konkluderer:

 

Jo, Willoch har på et vis rett. Terrorismen mot jøder er temmelig mye eldre enn Arafat. Den ble vekket til live av Arafats slektning og lærefader allerede i 1920. Men selv om det altså bak Arafat fins en beryktet «terrorismens bestefar», er det jo likevel ikke til å komme fra at Arafat selv var terrorismens far.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits