NRK driver bevisst manipulering?

Hvis noen av de allierte under 2. verdenskrig hadde uttalt at "selv Hitler er ikke fredet" hadde det neppe blitt en slik overskrift i NRK:

TRUER MED Å DREPE STATSMINISTERMen det blir det når forsvarsministeren i Midtøstens eneste demokrati sier at "i det øyeblikk Hamas velger terrorens vei, da er det ikke lenger et politisk lederskap. Da er det et terror-lederskap" som svar på et spørsmål om Hamas-leder Haniyeh er et mulig mål for et israelsk angrep.


Hvorfor så denne vinklingen? Den valgte "statsminister" for palestinernes selvstyre er en terrorist, han leder en terroristorganisasjon som har nedfelt i sine grunnprinsipper at Israel skal utslettes med alle midler. Organisasjonen Hamas er på USAs, EUs og Norges terror-liste.


Har NRK virkelig valgt side i konflikten? Mot demokrati, forhandlinger og gjensidig anerkjennelse av hverandres eksistensberettigelse, mot Oslo-avtalens prinsipper, mot Veikartets forutsetninger for fred, og mot demokratiske prinsipper, men for drap på uskyldige mennesker, for terrorisme.


Eller skyldes bare overskriften nok et håpløst forsøk fra venstresida på å stille seg på de "svakes" side, helt virkelighetsfjernt og utdatert.


I tillegg har NRK forsynt artikkelen med bilde av en utbombet bil, med teksten: Tre palestinske barn ble drept i et israelsk luftangrep mot denne bilen i Gaza by i går, der to medlemmer av Islamsk hellig krig satt. Hvis tre barn ble drept under et forsøk på å drepe to medlemmer av Islamsk Hellig Krig er det trist, men uunngåelig. Sånt skjer i krig. Særlig når Islamsk Hellig Krig driver sin krigføring mot Israel fra posisjoner midt blant sivile arabere. Det skjedde under WWI og II, det skjer i Irak, og det vil skje i alle fremtidige kriger.


Hva med å vise bilder av et barn som blir drept med overlegg, ikke for å drepe terrorister, men for å drepe barn. Islamsk Hellig Krig og Hamas dreper nemlig barn og sivile med overlegg. De er selve målet for terroren.


Det er en forskjell. Men NRK later ikke til å se den i sin sykelige iver etter å fremstille saken i favør av araberne. I dette tilfellet er det så opplagt feil at man kunne være fristet til å se etter andre årsaker enn uvitenhet eller venstresidesyndromet.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits