Han slo først tilbake!

 

Våpenhvile truet, ettersom Israel gjengjelder angrep.

Under denne overskriften skriver Independent om Israels tiltak for å stoppe Hamas' rakettutskyting mot israelere fra Gaza-stripen. Det er verdt å stoppe litt opp og se på denne måten å uttrykke seg. Dette er nemlig svært vanlig i media når det gjelder mine venner jødene.

Da jeg var gutt og slåss med brødrene mine, fikk jeg noen ganger skylden for spetakkelet. Hvorfor ble det slåssing? Jo, fordi broren min slo igjen! Han var den skyldige simpelthen fordi han våget å forsvare seg! Samme resonnementet som over, med andre ord.

Ett punkt til: Våpenhvile truet? Jeg ajourførte en måneds tid de palestinske terrorangrep jeg kunne komme over i presse og på IDF's egne sider. Det ble mange hendelser så å si hver eneste dag. Altså under en såkalt våpenhvile...

Skal vi følge resonnementene over blir situasjonen som følger:

Det er alltid fredelig i Midt-østen så lenge Israel ikke forsvarer seg. Om det hver dag skytes ut raketter eller sprenges bomber har ingen betydning, så lenge det bare er israelere som blir rammet. Derimot trues idyllen straks dersom Israel slår tilbake.

Er du i stand til å se at dette er slik det blir fremstilt? Ser du at dette faktisk er slik media ønsker vi skal se det? Hva med å skrive for eksempel det som er den virkelige situasjonen:

Gjentatte angrep fra palestinerne også under hele den såkalte "våpenhvilen" er en konstant trusel for liv og helse for Israels innbyggere. Nå tar Israel omsider igjen.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits