Dårlig håndtverk

Media fornekter seg ikke. Ikke bare bringer de nyheter, men de trer sine politiske syn nedover hodene på oss. Slett journalistisk håndtverk preger mediabildet.

Konkrete eksempler:
Bispeutnevnelsen og dødsdommen for Osman.

Når det gjelder det første: hvem har sett på TV eller lest i avisen noe positivt om den nye Oslo-bispen Kvarme? Det slo meg i går under 21-nyhetene på TV2 hvor vanvittig det hele er. Man intervjuer en mengde mennesker som har uhyrlige motforestillinger mot mannen, og man peker hele tiden på hvor viktig det er at den nye Oslo-bispen er "inkluderende", "raus", og at kirken skal være et "åpent hus for alle."

Hadde media forstått sitt ansvar som nyhetsformidler hadde de vist litt mer interesse for hvilken dyptgående konflikt dette faktisk er i kristne kretser, og at det er fundamentale forskjeller i forståelse, og at man faktisk har en rettesnor som har sitt å si for den enkeltes syn. Hva Bibelen sier om temaet har ikke én gang blitt nevnt i media såvidt jeg har sett. Slett håndtverk når man ikke utviser såpass interesse for bakgrunnstoff. Det er dessuten manglende respekt for et kristent menneskes syn, fundamentert på samme basis som Norges grunnlov. Noe annet er at homosaken bare utgjør en brøkdel av det som er viktig for biskopen i Norges viktigste bispedømme.
Vekker sterke reaksjoner (Dagbladet)
Skepsis til Kvarme (Aftenposten)
Kvarme uønsket (Aftenposten)
Gir Krf Kirken nådestøtet? (Dagbladet, Sverre Mørkhagen, Forlagssjef)

Når det gjelder Osman Omar Osman har Carl I og andre Frp-ere uttalt seg til fordel for dødsstraff. Dette er gull verdt for media. For nå kan de slenge dritt om Frp! De henter inn Stabell, som fra sin opphøyde stilling mener "den må få politiske konsekvenser" at Hagen støtter dødstraff og "sår tvil om Norges syn på dødsstraff etter uttalelser om dødsdommen". Det vises lange intervjuer med den dødsdømte, og arbeidskamerater vises fra alle vinkler med rystende hoder og fortvilede og gråtende mennesker beskrives med malende ord. Sier jeg at den dreptes familie fikk tre sekunder i TV2 tar jeg godt i. Det er jo først og fremst dem og parets barn, som er ofrene her.
Her dømmes Osman til døden (Aftenposten)
Hjelp meg Norge (Aftenposten)

Hadde en snekker gjort så dårlig arbeid, ville ikke mange hus blitt stående. Hvorfor kan ikke media gi oss hele historien, ikke bare sitt fordømte syn på alt mulig? Det er en treffende karikatur Forkum har laget.
(Takk til Simon!)

 


Kommentarer:
Postet av: Trond Wathne Tveiten

Eller kanskje media skal gi det synet du ønsker deg for det er vel hele historien eller hva??


Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits