Om muslimenes terrorteologi

Jens Tomas Anfindsen (tidligere omtalt her), og som har etablert nettstedet honestthinking.org, skrev 17. januar i Vårt Land en interessant kronikk, publisert på nettstedet han driver sammen med broren Ole Jørgen Anfindsen, om den teologien som ligger bak islamistenes terror: selvmordbombing, og drap på sivile. I sterk motsetning til populæroppfatningen til journalister og politikere, og direkte adoptert ordbruk fra palestinere ledere og muslimske teologer, påviser Anfindsen at det ikke dreier seg om ?desperate handlinger fra mennesker i den ytterste nød, og som ikke har andre virkemidler,? men om en godt fundamentert og uttenkt strategi fra høyt skolerte og bemidlede islamske teologer:

 

Ghozlans standpunkt i forhold til selvmordsbombere er i overensstemmelse med majoriteten av sunni-muslimske ledere verden over. Standpunktet er et produkt av teologisk-politisk overveielse, ikke bare affekt og raseri, og det er verdt å kaste et blikk på dets ideologiske fundament.

 

Hvilket Anfindsen også gjør. Denne siden med bakgrunnsinformasjon om Qaradawi mm. inneholder interessante og sikkert for mange overraskende opplysninger. Hva som er sikkert, er at dette stoffet er saklig sett et slag i ansiktet for alle som utelukkende vil se de positive sider ved Islam.

 

Anfindsen ønsker en saklig debatt om Islam. Det samme gjør jeg. En saklig debatt i politiske kretser får vi den dagen politikerne våre blir villige til å legge vekk hensynet til valgresultatene og populariteten blant mediefolk. Jeg ser derfor små muligheter for at det skjer med det første, tatt i betraktning det parlamentariske system vi har, hvor antall stemmer en kriteriet for makt. Høyst sannsynlig går vi samme veien som Nederland: økende innvandring, som fører til flere problemer uten at vi får gjort noe med dem, som igjen fører til at vi selv blir mer kneblet og bundet med hensyn til hva vi får lov å gjøre i vårt eget land. Med mindre velgerne tar affære og vrir sine synspunkter slik at vi får en mer handlekraftig regjering.

 

En saklig debatt i media tror jeg skal bli vanskelig å få til så lenge media styres av såpass ventrevridde mennesker som nå.

 

Negative fremtidsvyer kanskje..? Men sikkert realistiske.

 

Les også
-
Islam i Europa (Mandag 3. januar 2005)
-
Willy i Drammens Tidende (Mandag 20. desember 2004)
-
Trusselen fra Islam (Tirsdag 7. desember 2004)
-
Ta avstand fra terrorisme! (Fredag 19. november 2004)
-
Vil bedras (Lørdag 23. oktober 2004)
-
Saklig islamkritikk (Torsdag 14. oktober 2004)
-
Islamister bak terror - igjen (Fredag 17. september 2004)
-
Årsaken til terror (Fredag 10. september 2004)
-
Islam og terror en uløselig enhet (Onsdag 1. september 2004)
-
Verden vil bedras (Tirsdag 24. august 2004)
-
Islamistisk terror (Tirsdag 17. august 2004)
-
Qazi Hussain Ahmed (oppdatert) (Tirsdag 10. august 2004)
-
Blinde geistlige (Mandag 28. juni 2004)
-
Bukker og skraper for Islam (Lørdag 26. juni 2004)
-
Stålsett - en forvirret biskop (Tirsdag 22. juni 2004)
-
Blåøyde allah-tilbedere (Mandag 21. juni 2004)
-
Jøder trues - av hvem? (Mandag 14. juni 2004)
-
Welcome to the World! (Torsdag 10. juni 2004)
-
Islamistisk organisasjon truer medlemmer til terror (Torsdag 27. mai 2004)


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits