Selvsensur i Drammen

 
Drammen, som har høy innvandrertetthet, med høy andel religiøse muslimer, har for lengst valgt å legge lokk på den såkalte "karikaturdebatten."


I en periode etter bråket om karikaturene tillot redaksjonen en del innlegg mot det mange av oss så som et forsøk på knebling av ytringsfriheten, riktig nok etter at de på lederplass gjorde oppmerksom på at de hadde måttet moderere en del innlegg, samt at en del av de refuserte innleggene til dels var "sterkt rasistiske" (tatt etter hukommelsen.) Men så, etterhvert som debatten frisknet til, kom det en melding fra redaksjonen om at "vi setter herved strek for denne debatten."


Spørsmålet er hva man forklarer dette med. Sett i lys av f. eks. Ayaan Hirsi Alis erfaringer fra Nederland skaper konfrontasjonen nemlig en tidligere ukjent grad av dialog mellom muslimer og resten av samfunnet.


Det kan vel se ut som om Drammens Tidende heller velger den bløte linje, dvs. "dialog" i stedet for dialog. Som SV og resten av venstresida snakker man til muslimene som om de hører etter, og man tar et ja for et ja, og intet svar som et ja. Man velger seg "dialog"-partnere som ikker er blant de toneangivende ledere. Og alle er enige om at Islam er en fredelig religion, i grunnen.

Det spørs om det ikke må mer konfrontasjon til før Gamle-Erik kommer frem i dagens lys med høygaffelen sin. Vi ser det begynner å hjelpe litt, - men altså ikke i Drammens Tidende.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits