Muslimer flest er fredelige

 
Det vanligste utsagnet når Islam diskuteres (oj, hver gang er det i forbindele med terror...) kan omtrent sies slik: "fy, du mener vel ikke at muslimer flest er sånn!" For alle som plutselig har fått veldig god greie på Islam, vet veldig godt at den jevne muslim er like fredelig som oss...


Vel, etter 11. september var det nokså mange som "hadde forståelse for", og likedan nå, etter de uskyldige karikaturene som satte hele Midtøsten i brann. Problemet er at også de "fredelige" muslimene står i fare for å bli brikker for dem som ikke er så veldig fredelige. Om de ikke viser seg å være nokså ufredelige, rett og slett.


I Danmark er den moderate Naser Khader skuffet. For hans nystiftede nettverk Demokratiske Muslimer går en uviss fremtid i møte fordi det viser seg at muslimene slett ikke så klart tar avstand fra de voldsomme reaksjonene. Under halvparten tar avstand. Så mange som 11 prosent av de spurte muslimene tilkjennegir "full forståelse" for ødeleggelsene og boikott av danske varer.


Dette er skremmende. Man skal ikke generalisere. Derfor er slike undersøkelser nyttige. Det er alltid greit å vite hva man har. Gad vite hva en tilsvarende undersøkelse i Norge ville vise?


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits