Muslimer tar oppgjør med Islam

I Frankrike har en gruppe bestående av 1814 mennesker med muslimsk bakgrunn skrevet under et manifest om frihet, og de har også skrevet en liste over straffereaksjoner begått i Allahs navn. (Leser du ikke fransk? Her er verktøy som oversetter hele nettsiden til engelsk.)

Da Muhammed-karikaturene ble besluttet trykket i diverse franske blader og aviser til støtte for ytringsfriheten, var denne gruppen med på barrikadene, skriver Jyllandsposten.


Talsmannen for Association du Manifeste des Libertés, Tewfik Allal, spurte ifølge avisen i et flammende innlegg om Islam blir mer krenket av karikaturtegninger i en dansk avis, enn av bilder av islamske terrorister som skjærer halsen over på gisler.


Gruppen tar i sitt manifest et oppgjør med Islams forståelse av det sekulære samfunnet de lever i, de støtter menneskerettigheter som likestilling mellom kjønnene, og de angriper homofobien og antisemittismen i arabisk og muslimsk kultur, og stiller seg solidarisk med demokrater og legmenn i den muslimske verden.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits