Lavmål av yrkesetikk

Politisk korrekt nok, - men det kan saktens mangle litt på kunnskapene. Eller mangler fyren vilje? I dagens Aftenposten skriver den unge mannen det han sikkert mener er en "stemningsrapport" fra åpningen av det nye Holocaust-museet i Israels hovedstad Jerusalem.

Problemet er at han er politisk korrekt, og det lar seg ikke kombinere med en balansert fremstilling. Ikke med en faktamessig riktig fremstilling heller. For som politisk korrekt skal man for tiden fremstille Israel og i særdeleshet statsminister Ariel Sharon i et negativt lys. Eksempelvis skriver Hultgren (uthevning foretatt av meg):

Så da Kofi Annan møtte Ariel Sharon søndag kveld, dukket plutselig Mahmoud Abbas opp på israelsk fjernsyn og fortalte at han føler seg sikker på at han kan oppnå en våpenhvileavtale med de militante gruppene, og at forholdene dermed ligger til rette for å starte sluttstatusforhandlinger med Israel, altså reelle politiske forhandlinger som skal danne grunnlaget for en fredsavtale. Dette er akkurat det Sharon ikke vil høre, og tidspunktet intervjuet ble sendt, var også verst tenkelig for Israels statsminister der han var sammen med Annan som nettopp hadde snakket om "veikartet for fred", en annen idé som passer dårlig inn i Sharons planer akkurat nå.

Men han behøvde ikke tenke seg lenge om før han parerte. En våpenhvileavtale er ikke nok, fortalte Sharon. De militante gruppene må være avvæpnet før forhandlinger kan starte. Akkurat det har Abbas sagt at han ikke vil gjøre.

Hultgren, er du klar over at det er Veikartet selv som krever dette? The Roadmap, som også palestinerne stadig henviser til under parolen "Israel må begynne å oppfylle dette", men som de selv, og media i Europa stort sett ikke bryr seg med innholdet av.

Nemlig i
Fase I: Slutt på terror og vold, normalisering av palestinernes liv, og bygging av palestinske institusjoner, slik det ble presentert i mai 2003 (jeg kopierer fra den originale engelskspråklige avtaleteksten, for at det ikke skal herske den ringeste tvil - uthevninger foretatt av meg:)

Palestinians declare an unequivocal end to violence and terrorism and undertake visible efforts on the ground to arrest, disrupt, and restrain individuals and groups conducting and planning violent attacks on Israelis anywhere.
(...)
Rebuilt and refocused Palestinian Authority security apparatus begins sustained, targeted, and effective operations aimed at confronting all those engaged in terror and dismantlement of terrorist capabilities and infrastructure. This includes commencing confiscation of illegal weapons and consolidation of security authority, free of association with terror and corruption.
 
Så kan man da på et saklig grunnlag slå fast at det ikke er Sharon som "forteller" at terroristene må avvæpnes. Det er en del av en gjensidig avtale som palestinerne og deres trofaste talerør, europeiske media, Aftenpostens John Hultgren inklusive, stadig peker på og henviser til. Det er på tide du får med deg innholdet i denne. å fremstille det som du og dine politisk korrekte meningsfeller gjør, blir å underslå fakta, og å fordreie virkeligheten. Men det er tydeligvis ikke så farlig. Dette er faktisk et lavmål av yrkesetikk.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits