Antisemittisme - bare for nazister?

 
Hva er antisemittisme?
Hvem er antisemittister, - er antisemittisme utbredt i Norge?
Hvis det finnes, hvordan skal vi bli kvitt den?

Svaret på disse spørsmålene avhenger av hvem du stiller dem til. Spør du en vanlig, norsk, oppegående borger, vil svaret sannsynligvis være at antisemittismen ikke er veldig utbredt i Norge. Like fullt har jødene som bor i Norge merket en markert økning av mobbing og trakassering de senere årene. Stiller du derimot spørsmålet til en ekstrem arabisk muslim, vil han sannsynligvis komme med uttalelser som "vi er også semitter, - vi kan da ikke være "anti" oss selv?" som jeg selv har hørt i diskusjoner på TV. Som om vi mener arabere når vi snakker om semitter i denne sammenhengen. Eller andre bortforklaringer.

For å dokumentere at ekstreme muslimer her i Norge også er antisemitter, vil jeg bruke sitater fra et forum som ligger alment tilgjengelig på Internett, Islam.no, nedenstående uttalelser ved Basim Ghoslan. I seg selv er det intet mindre enn en krigserklæring mot jøder og en antisemittisk handling å uttrykke støtte til Hamas. Hamas er en terroristorganisasjon som har ett mål, å utrydde Israel og fjerne hver eneste jøde fra islamistisk grunn, og som bruker drap på sivile som middel for å spre frykt og død blant dem.

Isolert sett er Ghoslan enkselt sagt helt på trynet når han påstår at Hamas er "moderat" og "fredssøkende." Hvis så er tilfelle burde Hitler få Fredsprisen posthumt.

"Hamas er en av de mest ærlige, modige, moderate, fredssøkende og fornuftige mennesker noen motstandsbevelgesler har sett. De gir ikke seg fordi fienden er sterkere, men de blander ikke seg i agresjon. Det er det jeg vet om Hamas.
USA som skriker høyest mot terrorisme er den største terrorist i verden. Deretter kommer israel, sin lille bortsjemte baby.
Selv sagt må de som tenker mer på israel enn på sitt eget land fordømme Hamas. Hamas er en spiker i israels kiste, in sha Allah."

Se også hvordan Basim Ghoslan enkelt omdefinerer sivile mennesker til å bli "legitime", "militære" mål for terroren:

"Jeg tror ikke at noen her aksepterer å sprenge uskyldige sivile i lufta. Problemet er at noen ønsker å tvinge sin egen forestilling av hvem som er sivile og uskydlige og hvem som ikke er det.
Vi trenger derfor en mer klar definisjon av dette.
Jeg er helt enig i at det å sprenge eller angripe et tog i Madrid eller i London er en terrorisme. Hamas har fordømt disse aksjonene.
Men jeg er ikke enig i at en okkupant er uskydlig, uansett om han har på seg joggebokse eller militæreklær.... Ser du forskjellen?"

Altså: når Hamas dreper en sivil jogger som ikke har gjort noen annen "forbrytelse" enn at han ble født i det landet hans foreldre dro til etter 2. verdenskrig og fortsatt bor der, - så er han i Ghoslans øyne ikke uskyldig, - og drapet er ikke terrorisme, men legitimt, og han kan uten problem drepes av disse "ærlige, modige, fredssøkende og fornuftige" Hamas-medlemmene.

Det finnes kun én jødisk stat i verden. Når så enhver jøde som bor her er "okkupant", og drap på disse "legitimeres" på denne måten, snakker vi om holdninger som det altså ikke bare er nazister som innehar, men også i høy grad ekstreme muslimer. Bosatt i Norge, godt beskyttet av rettstaten.

Ghoslan er følgelig en ekstrem muslim. Jeg vet ikke om han selv har drept jøder. Men de holdningene han har, og den organisasjonen han støtter, dreper jøder. Fordi flere enn Ghoslan støtter Hamas, dør tusenvis av sivile jøder i denne blodige, hatefulle konflikten. Helt forgjeves forøvrig. For Hamas vil aldri lykkes. Dessuten dør mange sivile, uskyldige arabere fordi jødene må forsvare seg og sine.

Les denne artikkelen i Forskning.no, så skal du se at antisemittismen ikke er et "nazifenomen" alene, og han tror heller ikke vi er tilstrekkelig på vakt mot den. Tvert imot mener artikkelforfatteren at vi neppe en gang har stilt "diagnosen" riktig, langt mindre nødvendigvis vil lykkes med de mottiltak vi iverksetter...:

Og hvis man stiller feil diagnose, er sjansen for å finne en effektiv kur langt mindre.

(Didrik Søderlind: Holocaustbenektelse - ikke bare et nazistfenomen)


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits