Welcome Condi!

Israel er svært glad for utnevnelsen av Condoleezza Rice som utenriksminister, skriver Jerualem Post. Hun er en sann venn av Israel. Vennskapet kommer av hennes religiøse følelser og fra en dyp tro. Dette sier Silvan Shalom. (Jerusalem Post)

 

Dov Weisglass, seniorrådgiver for Sharon sa i forrige uke at han og Rice flere ganger i uken snakker sammen på telefon, og kaller hverandre henholdvis Condi og Dubi.

 

Flere andre ledere og forhenværende ministre mener Rice vil kunne tilføre fredsprosessen nye infallsvinkler og komme med nytt, friskt blod.

 

Palestinernes midlertidige ledelse er noe mer lunken til utnevnelsen, men har respekt for henne, og kaller henne ?analytisk og systematisk?.

 

Analytikeren Joseph Alpher mener lite vil bli gjort for å ivareta palestinernes interesser av den fornyede Bush-regjeringen, fordi de allerede har hendene fulle med Irak-krigen og hensynet til sikkerhet i forbindelse med terrorisme, og at hensynet til dette vil styre amerikanernes anstrengelser i konflikten. Stort sett vil de moderate araberstatene og europeerne fortsette å klage, og den nye administrasjonen vil si seg enige med dem, og ellers vil ingen ting skje.

 

(Joseph Alpher er sjefredaktør ved Tel Aviv University's Center for Strategic Studies. Han var ansatt ved den Israelske statsministers kontor i årene 1969 til 1980.)

 

Alle forandringer i diplomatiet her i verden som kan bety en økt forståelse for konflikten, en dypere deltagelse i Israels anstrengelser for å ivareta sin sikkerhet, og samtidig en respekt for palestinernes behov for demokrati og menneskerettigheter, ønskes velkommen! Jeg ser derfor utnevnelsen av Rice som en fordel i forhold til Colin Powell, som har hatt en mer uklar holdning overfor Israel. Rice sies å ha et nært forhold til Bush, og dette kan bety en langt tydeligere og enda mer Israel-vennlig USA-politikk i Midøsten.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits