Penger og moral

 
TVINGER DANSKER TIL ANTISEMITTISME
Danske bedrifter som handler med firma i Midtøsten, stilles stadig overfor krav om å boikotte Israel. Mens noen danske bedrifter nå lider under muslimenes boikott, har andre i årevis gått med på avtaler om boikott av Israel, for å tjene penger. Nok et tegn på at muslimene skal styre og herske og legge føringer overalt hvor deres interesser trues. Noe som i sin til vil og må imøtegås av alle som mener "Islam er i grunnen en fredelig religion", som det sto i et leserbrev i Drammens Tidende forleden.

Arabisk antisemittisk karikatur


Hallo, du politiske korrekte menneske, som unnskylder og unnskylder, - som alltid har et "men" når noen peker på negative sider ved Islam og arabisk kultur. Du som alltid "vet bedre" og mener vi "må forstå" og "tolerere" muslimene, for ikke å snakke om antropologer som mener vi må vise forståelse for andres "verdisyn".

Er hat et verdisyn? Er hatefulle demonstrasjoner som ender med ambassadebrenning og blodbad, et verdisyn? Er antisemittisme et verdisyn?

"Når vi er en international virksomhed, der handler på tværs af landegrænser, religioner og forskellige kulturer, skal vi vise en rummelighed," sier Arlas koncerninformationschef Astrid Gade Nielsen.

Ja, det er romslighet, du. Her er det Mammon som sitter i høysetet, det er temmelig klart. Men noen sier klart ifra:

Virksomhederne »er ude på et skråplan,« mener docent, dr. phil. Verner C. Petersen, Center for organisation og Ledelse ved Handelshøjskolen i Århus.

Han mener, at virksomhederne må træffe et klart valg: For menneskerettigheder; imod autoritære regimer.

»Hvad nu hvis man forestiller sig, at en virksomhed i Tyskland skulle handle med et arabisk land, og det land netop havde sat Danmark på boykotlisten, så der kommer til at stå i den aftale, at man ikke må handle med virksomheder, der har forbindelse med eller får varer fra Danmark? Hvad ville vi så sige? Det hænger ikke sammen. Men når det er et spørgsmål om penge, kan meget forklares,« siger Verner C. Petersen. (Jyllandsposten)

Så var det oss, da. Er norske bedrifter noe bedre, tro? Vi nordmenn, som stilte opp som lydige lakeier for tyske nazister, så ekspederingen av omtrent samtlige norske jøder til utryddelsesleirene kunne gå mest mulig smertefritt for nazistene, - mens danskene greide å lure tyskerne, så nesten alle ble reddet...


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits