Å leve med terror (oppdatert)

Siste oppdateringer: sjekk denne linken.

Jeg vil en tid nå ajourføre en liste med hendelser som skjer i en tid hvor verden ser optimistisk på muligheten for fred i Midtøsten, som en følge av samtaler mellom Israels statsminister Ariel Sharon og palestinernes valgte president Mahmoud Abbas, og israelsk tilbaketrekking fra Gaza.

Hendelsene blir stort sett gjennomført ignorert i norske media. Det er ikke så interessant og viktig for nordmenn å lese om israelere som plages som når palestinske terrorister anholdes. Egentlig er det ikke nødvendig for oss å vite det i det hele tatt. Vi skal ha et bilde av at palestinerne blir trakassert og plaget av slemme israelere.

Takk for Internett. Når norske media unnlater å fortelle sannheten, har man et alternativ. Man kan selv enkelt oppsøke sannheten. Så flott.

Vi skal merke oss at dette er hendelser i en tid med erklært våpenhvile fra palestinsk side. Tenk deg gjerne inn i en norsk hverdag, vi er ikke så mange færre enn israelerne at vi ikke kan sammenligne...

Tirsdag 19.04:
To ettersøkte Fatahmedlemmer ble arrestert i løpet av natten i Beit Furik, sørøst for Nablus.

Sadah Barguti, en ettersøkt Hamasterrorist som har vært involvert i skyteangrep og har produsert bomber, ble arrestert i går av en IDF-styrke ved en midlertidig veisperring i nærheten av Surda, nord for Ramallah.

Mandag 18.4
Israelsk sivil og IDF-soldat såret i skyteangrep.
Et angrep fra en snikskytter såret to personer som arbeidet med infrastruktur i nærheteten av grensen mellom Israel og Egypt. Skuddene kom fra Rafah.

Palestiner åpnet ild mot israelsk grensepost ved A-Ram, en grenseovergang nord for Jerusalem. To soldater ble alvorlig skadet, en av dem var en jente.

Israel har klaget til PA og vil ikke iverksette ytterligere tiltak, men sier at dersom dette problemet øker, vil de tvinges til å handle på grunn av at PA unnlater å leve opp til sine forpliktelser å forhindre slike angrep.

Uke 15:
Palestinerne avfyrte 8 runder med bombekastere, utførte 9 snikskytterangrep, og utplasserte 7 bomber på Gaza-stripen. Palestinernes tiltak for å stoppe terroren har visst smeltet bort.

Kilder:
DEBKAfile
IDFs offisielle sider


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits