En som har overlevd palestinsk tyranni forsvarer Israel

Egentlig kan du, slik media her på berget fremstiller konflikten i Midtøsten, trygt slå en strek over det meste som skrives og sies. Det er direkte useriøst. Det er så ensidig imot Israel og så polemisk, så ubalansert at det nesten er til å bli syk av. Med noen få unntak, selvsagt. I utlandet er det noe bedre, blant annet fordi det ofte er en større bredde blant mediene, og også fordi det er større takhøyde for 'avvikende' meninger og politisk 'ukorrekte' oppfatninger. Her er et innspill, denne gangen fra en araber som faktisk har tatt et oppgjør med løgnene og fortielsene.

 

En takk til Irene for tipset.

 

Nedenstående er Brigitte Gabriels tale under Duke Universitets arrangement mot terrorisme torsdag 14. oktober 2004. Videoen av talen, som er mye lenger, er tilgjengelig på Phyllis Cheslers webside www.phyllis-chesler.com.
Utgiverne.

 

Jeg er stolt og beæret over å få stå her i dag som en libaneser som taler til fordel for Israel ? det eneste demokrati i Midtøsten. Som oppfostret i et arabisk land, ønsker jeg å gi deg et glimt inn i hjertet av den arabiske verden.

 

Jeg er født og vokste opp i Libanon hvor jeg ble opplært til at jødene er onde, Israel er djevelen, og den eneste måten å få fred i Midtøsten på er å drepe alle jødene og drive dem på sjøen.

 

Da muslimene og palestinerne erklærte Jihad (hellig krig) mot de kristne i 1975, startet de med å massakrere den ene kristne byen etter den andre. Jeg endte opp med å leve i et bomberom under bakken fra jeg var ti til jeg fylte sytten år, uten elektrisitet. Jeg måtte spise gress for å overleve, og krøp under snikskytternes kuleregn for å komme til en spring hvor det var vann.

 

Det var Israel som kom for å hjelpe de kristne i Libanon. Min mor ble skadet av et muslimsk bombardement, og ble tatt til et israelsk sykehus for behandling. Da vi kom inn i mottaket, ble jeg sjokkert av det jeg så. Der var hundreder av skadde mennesker, muslimer, palestinere, kristne libanesere og israelske soldater som lå på gulvet. Legene behandlet alle etter de skader de hadde. De behandlet min mor før de behandlet den isralelske soldaten ved siden av henne. De så ikke religion. De så ikke politisk tilhørighet. De så mennesker i nød, og de hjalp dem.

 

For første gang i mitt liv opplevde jeg menneskelige kvaliteter som jeg vet min egen kultur ikke ville vist sine fiender. Jeg opplevde de verdier israelerne har, - de var i stand til å elske sine fiender under de verste prøvelser. Jeg var 22 dager på dette sykehuset. Disse dagene forandret mitt liv og min måte å lytte til media på. Jeg erfarte at mine myndigheter hadde solgt meg en fabrikert løgn om jødene og Israel, en løgn som var langt fra virkeligheten. Jeg visste for gitt at jeg som jøde i et arabisk sykehus ville blitt lysnjet og kastet på bakken mens ropene ?Allahu Akbar? (Allah er stor) ville gi gjenklang på sykehuset og i de omkringliggende gater.

 

Jeg ble venn med familiene til de skadde soldatene, spesielt med Rina. Hennes eneste barn skadet synet. En dag jeg besøkte henne kom det israelske hærkorpset for å spille nasjonalsanger for å oppmuntre de skadde soldatene. Da de stilte seg rundt sengen til Rinas sønn og spilte sanger om Jerusalem, begynte Rina og jeg å gråte. Jeg følte meg ubekvem og beveget meg ut av rommet, men moren hans tok meg i hendene og dro meg tilbake, uten å se på meg. Hun holdt rundt meg og gråt og sa: - det er ikke din feil. Vi bare stod der og holdt hverandre i hendene.

 

Hvilken kontrast mellom henne, - en mor som så ned på sitt eneste ødelagte barn, fremdeles i stand til å elske meg, fienden, - og en muslimsk mor som er klar til å sende sin sønn til å sprenges i stumper og stykker, - kun for å drepe noen få jøder eller kristne. Forskjellen mellom den arabiske verden og Israel er en forskjell i verdier og karakter. Det er barbari mot demokrati. Det er ondskap mot godhet.

 

En gang i tiden fantes det en spesiell plass i de største dyp i helvete, beregnet for dem som myrdet barn med vitende og vilje. Nå er planlagte drap på israelske barn blitt legitimisert som ?væpnet motstand?. Men straks slike handlinger er akseptert mot Israel, er det også godkjent i hele verden, ene og alene begrenset av en subjektiv overbevisning hos mennesker som er villige til å pakke seg inn i dynamitt og spiker for å drepe barn i Allahs navn.

 

Fordi palestinerne er blitt oppfordret til å tro at å drepe israelske sivile er en legitim taktikk for å vinne fremgang for sin sak, må hele verden lide under terrorismens plage, fra Nairobi til New York, fra Moskva til Madrid, fra Bali til Beslan, - en plage som har blitt oppfunnet og perfeksjonert av palestinerne i et halvt århundre.

 

De legger skylden for selvmordsbombing på ?desperasjon under okkupasjonen?, men jeg vil fortelle dere sannheten. Den største store terrorbombingen fra arabere mot den jødiske staten skjedde ti uker før Israel ble uavhengig. Søndag morgen den 22. februar 1948, i påvente av den israelske stats opprettelse, ble en tredobbel bilbombe sprengt i Yehudagaten i det som den gangen var den jødiske seksjonen av Jerusalem. 54 personer ble drept og hundrevis såret. Det er innlysende at arabisk terrorisme ikke er forårsaket av ?okkupasjonens desperasjon?, men simpelthen tanken på en jødisk stat.

 

Så mange ganger i historien løp de siste 100 år har mennesker vært tilskuere og ikke gjort noe som helst, - de har tillatt ondskapen å få overhånd. Som USA stod opp imot og bekjempet kommunismen, er det nå på tide å stå opp og bekjempe den terroren som er i religiøst bigotteri og intoleranse. Det er nå tiden for oss alle til å stå opp og forsvare staten Israel, som er i fronten i denne krigen mot terrorismen.

 

Brigitte Gabriel, 15. oktober 2004


Kommentarer:
Postet av: Homer

I hvilke land mener du at det er "noe bedre" balanse i mediedekningen av Midtøsten?

19.10.2004 @ 21:09
Postet av: Willy

For eksempel USA, Storbritannia, Sveits og Tyskland, som alle har større bredde i dekningen og større takhøyde i media. Brigitte Gabriel er grunnlegger av "American Congress for Truth" i USA.

19.10.2004 @ 21:19
URL: http://blog.willy.no
Postet av: Homer

Ja vel. Nå er vel ikke USA akkurat kjent for å ha særlig bredde i sin mediedekning, men du vet vel bedre...

19.10.2004 @ 22:03
Postet av: Willy

Nei, jeg vet ikke bedre enn deg, kan du skjønne. Og dårligst av oss begge er selvsagt de 395 millioner amerikanere, som er dumme alle sammen, i alle fall 50% av dem, som stemmer på Bush...I fullt alvor, mente du det du skrev, underforstått at Aftenposten, VG og Dagbladet dekker politikk bedre enn hundrevis av amerikanske medier?

19.10.2004 @ 22:29
URL: http://blog.willy.no
Postet av: Homer

Den dagen 197,5 millioner amerikanere stemmer på en Bush får nok verken du eller jeg se. Valgdeltagelsen er ikke akkurat skyhøy i foregangsdemokratiet i vest.Jeg tror, i fullt alvor, at norske medier (feks. NRK) formidler mer nyansert politikk enn mediamogulene i AOL/Time, Disney og Viacom.

19.10.2004 @ 23:20
Postet av: Willy

Hvis NRK er nyansert, betyr det at NRK er mangfoldig, sammensatt, og viser varierende sider av konflikten mellom palestinerarabere og jøder.Jeg oppfordrer derfor deg og alle andre til å sende meg linker til artikler NRK har skrevet eller tidsangivelser og beskrivelser av programmer de har vist som forklarer oss også Israels side av konflikten på en rettferdig måte. Stoff som kan si oss noe om det vanvittige dilemmaet de står i: å skulle forsvare sine egne uten å skade for mange av fienden, å forsvare seg til høylydte protester fra land som for femti år siden sto passive og så på at millioner av dem ble drept, eller deltok i myrderiene, og noe som kan balansere vårt syn på situasjonen som har blitt i området etter gjentatte kriger og terrorangrep, samtlige påbegynt av araberne. Noe som sier hva Genévekonvensjonene pålegger palestinerne, ikke bare jødene. Noe som sier noe om hvilke plikter palestinerne har i forhold til disse.Når du så på denne måten har påvist at NRK er nyansert, skal vi snakke sammen igjen.

20.10.2004 @ 10:03
URL: http://blog.willy.no
Postet av: Homer

Er du i stand til å se hvor lite nyansert ditt eget syn på konflikten er?

20.10.2004 @ 19:53
Postet av: Willy

JEG har aldri ment å skulle være nyansert. Jeg er pro-Israel. Men jeg ser hvor ufattelig unyansert andre er, og sier fra om det. For media, som formidler av nyheter og analyser av konflikter bør i rettferdighetens navn presentere saken slik at begge parters syn kommer frem.Tilbake til utfordringen: send meg linker til artikler NRK har skrevet eller tidsangivelser og beskrivelser av programmer de har vist som forklarer oss også Israels side av konflikten på en rettferdig måte. Stoff som kan si oss noe om det vanvittige dilemmaet de står i: å skulle forsvare sine egne uten å skade for mange av fienden, å forsvare seg til høylydte protester fra land som for femti år siden sto passive og så på at millioner av dem ble drept, eller deltok i myrderiene, og noe som kan balansere vårt syn på situasjonen som har blitt i området etter gjentatte kriger og terrorangrep, samtlige påbegynt av araberne.Uten det vil jeg fortsette å hevde at de er useriøse.

20.10.2004 @ 23:18
URL: http://blog.willy.no
Postet av: Homer

Det blir for meg å kaste bort tid hvis jeg diskuterer med noen som selv skal legge alle premissene for diskusjonen og som har i tillegg har alle svarene på forhånd.

21.10.2004 @ 10:09
Postet av: Willy

Ja, det var en god løsning når du ikke kunne argumentere videre for at NRK er nyansert :-)

21.10.2004 @ 10:51
URL: http://blog.willy.no
Postet av: Homer

Du ba ikke om argumentasjon. Du ba om bevis.Du vil ikke diskutere. Du vil utfordre.Du vil ikke utveksle meninger. Du vil overbevise.Jeg skal fortsatt lese innleggene dine. De skal du absolutt ha ros for. Diskusjonsferdighetene var det værre med, så jeg lar det bli med det. Jeg syns det er synd fordi jeg elsker å diskutere. Jeg har vært i Midtøsten et par ganger, og er veldig opptatt av den tragedien konflikten er.Forresten veldig morsom den siste kommentaren din. Jeg ler ennå.Lykke til videre!

21.10.2004 @ 21:09
Postet av: Willy

"Du ba ikke om argumentasjon. Du ba om bevis.Du vil ikke diskutere. Du vil utfordre.Du vil ikke utveksle meninger. Du vil overbevise."Bra uttrykt. Jeg tror du treffer blink, - kort og godt. Hadde jeg kunnet overbevise hele verden, skulle jeg jobbet med dette dag og natt.

21.10.2004 @ 21:27
URL: http://blog.willy.no
Postet av: Bent

USA legger jo ikke skjul på at de i det store og hele støtter Israel i konflikten. Videre er det jo kommet frem at eieren av Fox gav instruksjoner om å "støtte bush". Jeg vil derfor våge å påstå at man minst kan stole på sider som aktivt tar del i en krig. Jeg _tror_ på bakgrunn av dette, at det finnes _MER_ sannhet i norske medier enn amerikanske.Norske medier legger ikke skjul på at palestinere utfører selvmordsangrep på isrealelske sivile, eller at isrealere bryter menneskerettigheter og i tilleg dreper sivile i forsøk på å nå terrorister.Du legger frem et tilfeller hvor en isrealisk offiser ble anklaget av Israel for mord på en trettenårig pike. Al-Jazerha skriver en artikkel hvor en kristen observatør fra USA anklager amerikanske medier for å tie om nybygger kriminalitet:"Human-rights abuses are being carried out by Israeli settlers on a massive scale, but the US media continues to choose not to present the whole Palestine/Israel story - just the Tel Aviv version"."We are not talking verbal abuse, taunts and pushes - we are talking punctured lungs, broken arms, fractured ribs and whipping with chains. But Israeli police are not investigating."Jeg mener å finne NRK mellom disse ytterpunktene, og videre føler jeg at du velger å _ta_ et av ytterpunktene, og dermed ikke angriper desinformasjon, men sprer den.

27.10.2004 @ 17:48
Postet av: Kelli

Bert skriver (siterer) følgende: 'But Israeli police are not investigating'Denne påstanden medfører IKKE riktighet. Israelske myndigheter griper inn.Følgende stod i Jerusalem Post 13.10.2004 (men ble ikke referert av NRK såvidt jeg har registrert):IDF etterforsker drap på 13 år gammel palestinsk skolejente En israelsk kompanisjef i IDF ble suspendert fra tjeneste tirsdag kveld. Mannen er under etterforskning for drap på den 13 år gammel palestinske jenta Imam al-Hamas. Skolejenta ble skutt på kort hold tirsdag i forrige uke. Etter å ha sett at 13-åringen var død, skal kompanisjefen ha tømt magasinet sitt med en rekke skudd inn i kroppen hennes. - Dette er en alvorlig hendelse som krever en grundig etterforskning, sier IDFs talsmann. Detaljer fra hendelsen har kommet frem i den israelske avisen Ydeiot Aharanot, som siterer soldater som har reagert kraftig på offiserens oppførsel.

28.10.2004 @ 08:57
Postet av: Bent

Jeg refererte ikke bare til den drapet på den trettenårige piken, men også til de konstante overgrepene som blir beskrevet på al-jazearas. Det er de som angivelig ikke blir etterforsket.http://english.aljazeera.net/NR/exeres/17484BCE-343E-40AC-B163-968AAF10E44C.htmNår jeg leser innlegget mitt i ettertid, ser jeg hvordan uklarheten oppstod. Jeg referer til ulike hendelser, nevnt i ulike aviser. Ingen av hendelsene ble refert i NRK. Hverken nyheten fra Jerusalem Post, eller nyheten fra Al Jazera.Et av poengene mine var at det ikke er et godt nok arguement å si "NRK er pro-palestinere siden de ikke skriver alt som kommer frem i de irsraeliske avisene" siden de heller ikke skriver alt som kommer i det, trolig, pro-israeliske mediakonsernet Al Jazera.Al-jazeera om den trettenår gamle piken:http://english.aljazeera.net/NR/exeres/9846641F-082C-4850-8534-8772D68C9C55.htmSå kan man tenke hvilke signaler det sender til soldatene om menneskeverd når man lar offiseren gå fri.


Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits