Ta avstand fra terrorismen!

Det syder i Europa. Egentlig er vi midt oppe i en krig. Europeerne mot muslimene, muslimer mot europeerne. Etter drapet på Theo van Gogh har man fått vann på mølla i begge fløyer. I går kveld ble en molotovcocktail kastet mot en moské i nærheten av Heidelberg i Tyskland. Professor Barbara John i Berlin er ekspert på tilpasningsproblemer. Hun mener muslimene bør vise en klarere holdning mot terrorismen og ekstremismen som kommer fra deres rekker. Først da kan deres holdninger bli akseptert av folk flest.

 

Belgisk politi har arrestert en mann mistenkt for å true politikeren Mimount Bousakla med rituelt drap. Muslim, selvsagt. Bousakla har gjort den dødsalvorlige handlingen å kritisere fundamentalistiske muslimer. Også justisministeren og to andre politikere er under politibeskyttelse etter å ha mottatt trusler.

 

I Nederland har det vært svært urolig. Fra før hadde politikeren Ayyan Hirsi Ali politibeskyttelse. Hun ble drapstruet nok en gang, med et brev festet på liket av van Gogh. Human Rights Service (HRS) har et veldig bra nettsted, og de har en side med mye stoff om saken, både uroen i Nederland etter drapet, og reaksjoner ellers i Europa. Fembarnsfaren Moshe Yitzhak Na?eh (25) ble skutt i hodet i morges i det jødiske kvarteret i Antwerpen.

 

Det samme ser vi her hjemme. Etter TV2?s holmgang i går, der Zahid Mukhtar uttalte at han hadde ?forståelse for? drapet på van Gogh, og heller ikke vil trekke uttalelsen tilbake, reiser nå den ene etter den andre seg og ber om at man tar avstand fra volden. Jens Stoltenberg, Erna Solberg, og selvfølgelig Carl Ivar Hagen. Mukhtar er talsmann for Muslimsk Råd i Norge, og representerer en stor gruppe mennesker.

 

Det er på sin plass. Å tro at dette ikke er noe som angår oss, her har vi ikke dette problemet, er naivt. Hege Storhaug hadde et svært bra innlegg i Aftenposten 16. november, der hun blant annet siterer Hirsi Ali: Skal de ekstreme menighetene stenges og medlemmene fotfølges? Ja, sier politikeren Ayaan Hirsi Ali, som korrekt kaller ekstremistene for Europas nye nazister. Parallellene er klare, gjennom jødehatet, et selvbilde som overmennesker, og kamp mot demokratiet.

Storhaug har også fått en e-post, der avsender sier: Jeg legger også ikke skjul på at jeg har full forståelse for marokaneren som vise tydelig Theo van Gogh hva han mente om saken. Jeg håper at Ayaan Hirsi Ali får smake på samme suppa veldig snart.

 

Nå er det noe som våkner i folk. Altså til tross for medias iherdige forsøk på å tone ned motsetningene, tie om terrorens opphav, fornekte, bortforklare og lyve. Vi er ikke så dumme, er vi? Tross alt har mange av oss vettet i behold, og vi har både øyne og ører. Vi ser tydelig at om ikke alle muslimer er terrorister, så er de aller fleste terrorister mulismer.

 

Til slutt en symptomatisk sats. Jeg brevvekslet med en journalist i utenriksredaksjonen i en norsk avis, og han skriver følgende: Du synes å tro at alle islamister er voldstilhengere. Det er selvsagt ikke tilfelle. Det er der jeg tror vi skiller lag.

 

Selvsagt tror jeg ikke det. Jeg tror heller ikke Stoltenberg eller andre politikere tror det.

Men likevel er det altså på sin plass å be de ?moderate? muslimene ta avstand fra terrorismen!

 

Det er helt absurd: les setningen over. Skulle dette være nødvendig å si?

 

Les også
- Kontroversiell? (Onsdag 3. november 2004)

 


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits