Pinsevenner fordømmer

Pinsevenner på reise i Israel tar sterk avstand fra det de kaller nedverdigende behandling av palestinerne. ?Jeg forstår den vanskelige situasjonen som Israel er i, men det må likevel være mulig å behandle andre mennesker på en noenlunde rettferdig måte? sier Frank Matre (bildet), som er forstander i pinsemenigheten i Tønsberg, til Dagen.

 

Samme avis tar på lederplass sterkt avstand fra uttalelsene. ??de rører ikke en gang med lillefingeren hovedspørsmålet, dvs den rettstilstanden som utløste konflikten,? skriver avisen i en grei forklaring på hvorfor denne ensidigheten blir feil.

 

Thorstein Grotbæk, som er leder for pinsevennenes feltutvalg for Israel, blir også provosert av slike uttalelser, som han mener legger sten til byrden for landet: ?Israel påfører ikke uskyldige palestinere lidelser. De setter i gang tiltak for å stoppe terrorismen. Dessverre så går det av og til utover uskyldige, men også det må palestinerne skylde seg selv for. Terrorister og militante muslimer gjemmer seg nemlig blant sivile. Vi har til og med hatt tilfeller der terrorister har gjemt seg i sykebiler. Når Israel kommer etter disse går det derfor av og til ut over sivile.?

 

Vebjørn K. Selbekk i Magazinet tar fordømmingen kraftig fatt: ?Man er klar over at mange palestinere i likhet med andre folk i verden lider mye. Men man evner samtidig å se bakgrunnen for elendigheten. Og for å forklare den, kommer man ikke bort fra det beklagelige faktum at palestinernes ledere gjennom 40 år har vært mer interessert i å bedrive terror og å berike seg selv på bistandsmidler enn å hjelpe sitt eget folk. Det er dette som er palestinernes egentlige tragedie.?

 

Noen av uttalelsene de reagerer på:

Israels håndtering av problemene synes jeg ikke er rettferdig og god. (Frank Matre, pinsepredikant.)

Jeg unner jødene sitt eget land, men denne konflikten har de håndtert på en feil måte, (Marit Landrø, pinsepredikant.)

 

Israel mister flere og flere av sine venner, også blant såkalte kristne. Felles for dem er at de aldeles ikke ser at denne konflikten har flere sider, men kaster seg på fordømmelsen av Israel, og kjøper palestinernes argumenter helt automatisk, slik at man blir politisk korrekt. Totalt blind for selve årsaken til problemene og konflikten: arabernes terror og hat mot jødene. Er dette ikke av betydning i det hele tatt?


Kommentarer:
Postet av: Kjetil

"Felles for dem er at de aldeles ikke ser at denne konflikten har flere sider, men kaster seg på fordømmelsen av Israel"Du kritiserer alle som ikke er enig med deg som uvitende og ensidige. Tror du det kan være en sjanse for at du kan ta litt feil? At noen av de som har vært i Israel har sett overgrep og mener det er bekymringsfullt innebærer jo ikke at de er mot staten Israel.Skulle ønske du ikke var så kjapp til å kategoriserte alle som ikke har samme syn som deg selv som idioter med manglende kunnskap.

20.12.2004 @ 11:42
URL: http://kjetil.weblogg.no
Postet av: Willy

Jeg kan ikke se å ha kalt noen uvitende. Men ensidige, ja. Problemet her er nettopp at de vet, men de skjønner ikke, - de ser, men likevel ser de ikke. Dette har ikke med idioti å gjøre, jeg kan heller ikke se å ha brukt det ordet. Men det har å gjøre med manglende vilje til å se Israels vanskelige situasjon, - som er grunnen, årsaken, til at palestinerne lider. Også uskyldige palestinere, ja.Europa, ja omtrent hele verden har lang og god tradisjon for å innta en fiendtlig innstilling til jødene. Så dette overrasker ikke. At de eventuelt føler at de tilhører en kategori, er greit nok. Man kan ikke ha både rett og feil samtidig.

20.12.2004 @ 12:01
URL: http://blog.willy.no
Postet av: Kjetil

Det er der vi er uenige - du mener at alle som ikke er enige med deg ikke ser, at de som ikke er enige med deg skjønner.Det jeg er forundret over er at du er så ekstremt sikker i din sak. Du kritiserer fundamentalismen på den ene siden i konflikten, mens du selv forfekter et like fundamentalistisk grunnsyn - alle andre enn deg selv tar feil.Hvis en palestiner dør - uskyldig eller ikke - så er det aldri en feil fra israelsk side - men derimot pga. palestinerne selv. Jeg tror du hadde vært tjent med å være litt mer objektiv i din argumentasjon (er det ikke nettopp det du kritiserer bla. NRK for (mangel på objektivitet?)).Man kan innrømme at Israel har begått feil uten å være anti-semitist av den grunn!

20.12.2004 @ 13:36
Postet av: Willy

Når man er overbevist om at man har rett, men ikke står for det og ikke kjemper for det, så gir man samtidig avkall på integriteten sin. Så enkelt er det for min del.Jeg har da aldri sagt at Israel ikke gjør feil, Kjetil!? Tvert imot, jeg har gjentatte ganger gitt uttrykk for at de gjør det. Selvfølgelig gjør de feil. Spørsmålet er hvorfor feilene deres ikke skal bedømmes ut fra den situasjonen de er i, under en vedvarende terrortrusel fra araberne. For Israel er i et dilemma. Men Israels "rett" til å handle som man gjør når man er presset og er i tidsnød, ER annerledes enn alle andre land. Man fordømmer mer ukritisk, man er raskere ute etter alle aksjoner Israel foretar seg, mens det ofte tar lang tid, og man ordlegger seg langt svakere når det gjelder araberne.Israels dilemma (4. mars 2004)

20.12.2004 @ 14:05
URL: http://blog.willy.no
Postet av: Willy

Linken i kommentaren over falt ut:http://blog.willy.no/cgi-bin/viewnews.pl?id=EpZlypFZlFjMZFKZLF&style=fullnews&tmpl=

20.12.2004 @ 14:06
URL: http://blog.willy.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits