Om nyanser

En som har kommentert en av mine artikler, mener ? ? i fullt alvor, at norske medier (feks. NRK) formidler mer nyansert politikk enn mediamogulene i AOL/Time, Disney og Viacom.?

 

Nå skal jeg ikke ta de nevnte amerikanske firmaene opp denne gangen, men jeg skal vise ett eksempel på en mer nyansert artikkel enn i alle fall NRK har levert til nå, i påvente av eksempler fra NRK fra ?Homer.? Artikkelen illustrerer til fulle mitt poeng, at norske media ikke er seriøse når det gjelder å belyse konflikten mellom jøder og arabere med de nyanser og fasetter som er.

 

Jeg skrev i ovenstående artikkel at det finnes noen få unntak. Ett av disse unntakene er avisen Dagen, som gjentatte ganger har presentert interessante synsvinkler og fakta som man sjelden og aldri er i nærheten av i andre medier. Hvor i NRKs arkiver finner du informasjon om følgende?:

 

Dessuten anførte de at artiklene 23e og 52 i Haag-konvensjonen, pluss artikkel 53 i Fjerde Genevekonvensjon, nettopp gir militære myndigheter rett til å beslaglegge privateid land til militære formål i hærtatte områder. Vilkåret er at man må betale grunneierne kompensasjon og balansere de militære formålene proporsjonalt mot sivilbefolkningens velferdsbehov.

 

Odd Karsten Tveit skriver i alle fall ikke noe her. Ingen ventet det heller, verken av ham eller av FN. NRK har for lengst tatt et klart standpunkt mot staten Israel. I praksis ville de krav både FN og resten av verden stiller Israel (å trekke seg tilbake fra Vestbredden og Gaza, samt å gi flyktningene rett til å vende tilbake, samt å slutte å forsvare seg) bety slutten for Israel, og utslettelse eller undertrykkelse av de jøder som finnes der.

 

Godt at NRK er nyhetskanal i et bittelite land, og at FN er handlingslammet. Ellers kunne faktisk slike holdninger vært farlige for det eneste demokratiet i Midtøsten.


Kommentarer:
Postet av: Homer

Ansvarlig redaktør i "Dagen" heter Odd Sverre Hove. Hove er prest og en av landets fremste Israel-venner. Dette skulle vel gjøre "Dagen" passelig nyansert. :-)

21.10.2004 @ 21:22

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits