Mer enn fagre ord

 Når vi andre er på ferie og knapt får fulgt med, langt mindre skrevet noe særlig, sitter noen og følger årvåkent med. En av disse er Jens Tomas Anfindsen, redaktør i HonestThinking.

Han reagerer på at Islamsk Råd i Norge ved sin representant Mahboob-ur-Rehman på den ene side bidrar til en fellesuttalelse mot religiøs terror og vold, og på den andre side legitimerer palestinske selvmordsbombere ved sitt medlemskap i "The European Council for Fatwa and Research" som er det muslimske brorskapets talerør i Europa.

Fatwarådets formann er ingen ringere enn Yussuf al-Qaradawi, verdens kanskje mektigste muslimske leder, og spesielt beryktet nettopp som den palestinske selvmordsbombingens teologiske gudfar. Qaradawi har bl.a. utstedt en fatwa med tittelen ?Martyroperasjoner er den høyeste form for jihad?, og i teksten her heter det at de palestinske selvmordsbombene er ?jihad til ære for Allah?.

Så hvis fellesuttalelsen fra Ole Christian Kvarme og Mahboob-ur-Rehman skal være mer enn et uttrykk for at de har hatt et hyggelig kaffeslabberas i bispegården, hvis uttalelsen pretenderer å kommunisere noe utad, å faktisk fortelle offentligheten noe om et felles standpunkt i f.t. til religiøs legitimering av vold, da er det behov for ytterligere presiseringer.

Godt observert! Vi trenger flere årvåkne mennesker som kjenner islamistene og deres holdninger, og som tør å si ifra. Terroren i dag begås ikke av "kriminelle som utnytter Islam" som det heter. Terroren begås av muslimske troende som følger anbefalingene fra sine teologer. Det er de deler av Islams teologi og teologer som legitimerer vold, som må angripes om man skal stoppe terroren. Alt annet blir slag i luften.

Hvorfor ikke slutte å høre så mye på hva de sier, og heller se mer på hva de faktisk gjør? Yassir Arafat presterte ved sitt fredssnakk å få Nobels Fredspris, en grundig fornærmelse mot ordet fred. En mer gjennomført og hatefull terrorist har verden knapt sett. Dette viser at man svært lett duperes av fagre ord, til tross for en total mangel på fredelige handlinger.

Men hvem tør si ifra i et maskineri som går rundt nesten utelukkende grunnet arabisk svart gull?


Kommentarer:
Postet av: Knut Stian Olsen

Vel, jeg har sett en del på "HonestThinking" de siste ukene og kan ikke se at den er en ren proisraelsk propagandamaskin! Altså fint lite objektiv...

31.07.2005 @ 18:25
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

"og kan ikke se at den er noe annet enn en ren proisraelsk" skulle det stå :)

31.07.2005 @ 18:25
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Jeg må komme med en beklagelse her ser jeg...Jeg har kommet i skade for å blande sammen "HonestThinking" men "HonestReporting" Jeg beklager...

01.08.2005 @ 02:50
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits