Overfall på Israel-venner

 

Den 16. september skrev Sandefjord Blad en reportasje om en hendelse i byen. Norsk Folkehjelp hadde en demonstrasjon til fordel for palestinerne, mens tre Israel-vennlige personer arrangerte en fredelig mot-demonstrasjon der de blant annet påpekte at ?muren? Norsk Folkehjelp aksjonerte mot, faktisk redder liv.

 

Sandefjord Blad referer feilaktig om hendelsen, ifølge en av de tre, Christa Lien. Dette var slett ikke slåsskamp, men overfall. Les her hva hun skriver i et leserbrev til avisen:

 

Til artikkelen "Demonstranter i slåsskamp" (angående Norsk Folkehjelps pro-palestinske aksjon på torvet), har jeg noen viktige tilleggsopplysninger / rettelser.
 
Først og fremst er ordet "slåsskamp" feilaktig brukt. Vi tre Israelsvenner var ikke involvert i et slagsmål, men ble brått overfalt av ca. 10-15 menn som var av utenlands opprinnelse, noen snakket gebrokkent norsk. De sprang rasende mot oss da vi tre ankom på torvet om kvelden med 3 israelske flagg og en plakat der det stå: Muren stopper terror - muren redder liv. De rev to av flaggene fra oss og trampet på det største. En av oss prøvde å berge flagget, men ble både slått i ansiktet, dyttet over ende og brutalt sparket av flere av mennene mens han lå på bakken,- han har blåmerker og svært vondt nå. Vaktene som kom til hjelp reiste han opp og forviste han og den andre Israelsvennen omgående fra torvet, med trussel om arrest i glattcelle. Jeg ble like etterpå også tvunget til å forlate torvet, etter at plakaten ble revet fra meg. Vi tre gikk da til Sandefjords Blad og returnerte til torget med en journalist og en fotograf. Noe senere anmeldte vi saken til politiet.


Det ble videre skrevet i artikkelen at en av de jødiske demonstrantene,- vi er ikke jøder,- spyttet på en av vaktene. Dette er en direkte usannhet, -ingen av oss spyttet på noen, - spytting er heller vanlig i andre kulturer.
 
Vi tre "brøt" oss heller ikke inn i demonstrasjonen den stund vi var på torget om eftermiddagen. Siden det nesten ikke var besøkende til stede, som våre fotos beviser, benyttet vi anledningen til å diskutere Midtøsten på saklig vis med noen av deltakere fra Norsk Folkehjelp.
 
Hele denne hendelsen som utspant seg på torvet den 16. September er illevarslende og skremmende. Det kan se ut som om vi mister terreng overfor våre nye landsmenn. Skjønt vi lever i et demokratisk samfunn, kan man faktisk ikke lenger våge å uttrykke meninger og holdninger som de ikke tolerer. Å svare med fysisk vold, synes å være en naturlig uttryksform for mange av dem for å vise sin misbilligelse og forakt. Dette er skremmende, i Israel og Midtøsten oppleves dette daglig. Får vi ikke bukt med det, kan denne tendensen snart utarte seg også her i Norge. Vi tre føler oss nå truet etter hendelsen på hvaltorvet, men håper dog at Norsk Lov i fremtiden vil ble respektert av ALLE som bor i dette gode landet.

Christa Lien

 


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits