Terrorister ikke avvæpnet

Palestinske Selvstyremyndigheter (PA) stopper en del angrep mot Israel, men gjør ingen ting for å avvæpne terroristorganisasjonene, sa Brig.-Gen. Yosef Kupperwasser i en briefing for Utenriksdepartementet og Forsvarskomiteen i Israel i går (Jerusalem Post.)

Kupperwasser sa PA var gode til å stoppe angrep de fikk høre om, men lar samtidig den infrastrukturen som utløste angrepet, være intakt. Likevel har antall steder som angrepene kommer fra, minket fra 60 til 35. Også 18 smuglertunneller (som forøvrig egentlig er bare angivelige tunneler) er plugget igjen i den såkalte Philadelphia Route.

Han mente Mahmoud Abbas mer rir på en bølge av relativ ro i området, enn gjør virkelige tiltak for å stoppe terroristene. Meningsmålinger viser at 70-80% av palestinerne er imot selvmordsbombing (mot 75% av araberne på samme tidspunkt i fjor.) De mener at terrorisme er greit, men de ser jo at det ikke nytter som metode. Hamas' popularitet er forøvrig voksende.

Når det gjelder våpenvilen, er det 13 fraksjoner som deltar, men det er uklart om roen vil vare ut 2006, eller om det gjelder bare dette året. Angrep som kommer for tiden er fra organisasjoner som ikke deltar i Kairo-avtalen. Forøvrig ser alle terroristorganisasjoner øyeblikkets ro som en anledning til å hvile og få tilbake sin styrke.

Stabssjef Moshe Ya'alon uttalte at PA beveger seg for sakte når det gjelder å organisere sikkerhetsstyrkene og få dem samlet under ett flagg, noe han nå mener skyldes trenering, ikke interne politiske forhold lenger.

Jeg på min side minner leserne om at Veikartets Fase I

"... pålegger palestinerne å deklarere en utvetydig ende på voldeligheter og terrorisme og foretar synlige grep på bakken for å arrestere, oppløse og holde nede individer og grupper som utfører og planlegger voldelige angrep på Israelere hvor de måtte befinne seg. (...) og at PA starter varige, målrettede og effektive tiltak mot alle dem som driver med terror, og avskaffer mulighetene og ødelegger infrastrukturen for terroristene. Dette innebærer også å konfiskere ulovlige våpen... "

Ovenstående avsnitt burde være obligatorisk når journalister omtaler og beskriver hendelsene i regionen. For når de omtaler israelske politikere får de det til å se ut som om israelerne er noen kravstore bråkebøtter som egentlig ikke ønsker fred, mens bildet jo unektelig blir noe annerledes når man leser utdraget over.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits