Vil bedras

John Victor Selle, tidligere generalsekretær i Norsk Misjon i Øst, holdt foredrag på et seminar på Fjellhaug skoler i Oslo i går og i dag, skriver Dagen. Gullkorn fra reportasjen:

 

Det sjokkerer meg ofte når jeg ser hvor raskt ledere i kirker og kristne organisasjoner går ut og på en måte ser seg kallet til å forsvare islam. Et viktig poeng for meg er at vi skal ikke opptre respektløst, men med full respekt. Men det kan ikke bety at kravet om respekt samtidig skal blokkere for saklig imøtegåelse, fremholder Selle, som nå er fungerende sokneprest i Kvinnherad.

 

Her i landet får vi islam presentert i en veldig sympatisk og misjonerende form. Men etter å ha arbeidet i mange år blant forfulgte kristne, har jeg fått innblikk i en helt annen type islam. Hvilke av disse to ? eller en rekke mellomliggende former ? formidler det riktige bildet av islam?

 

Han viste videre til at når man kritiserer islam, så gripes det lett til ordet «islamfobi».
? Man går sjelden inn på argumentasjonene og forsøker å gå i rette med dem. I stedet sies det at man har «islamfobi» eller driver personangrep fordi man skaper et fiendebilde. Mange som imøtegår islam blir da brakt til taushet, men dette må vi skjære i gjennom, sa John Victor Selle.

 

Det er typisk oss mennesker å angripe alle som roper varsko. I vår lille avkrok har vi det fredelig og godt. Når noen peker på noe som virkelig er farlig, blir de betraktet som fredsforstyrrere, og stemplet. Carl I. Hagen fikk virkelig føle dette i sommer.

 

Fordommer? Underlig å være vitne til følgende fenomen: dem som behandler muslimer med respekt og poengterer viktigheten av dette, men som peker på det som vitterlig er negativt med Islam, de blir stemplet som ?islamofober?.

 

Mens de som ikke en gang tar seg bryet med å høre etter hva ?islamofoben? sier eller leser hva han skriver og umiddelbart plasserer ham blant de sneversynte, de kaller seg ?fordomsfri? og ?romslige?. Vil vi bedras?

 


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits