Lise Christoffersen: OK å bli truet

Lise Christoffersen (AP), tidligere ordfører i Drammen, reagerer ifølge Drammens Tidende på at Stortingsrepresentant Ulf Erik Knudsen hadde livvakt på et møte i Drammen. Et "ekkelt PR-stunt" kalte hun det. Jeg reagerer meget sterkt på dette.

Argumentene hun bruker for å underbygge dette kan hun da ikke mene alvorlig. For det første: Han (Knudsen) meldte sin egen interesse for å delta. Hvem oppsøker vel selv et sted hvor det er fare? - Nei, hvem gjør vel det, Christoffersen? Under jernteppet i Sovjet unngikk man slike steder av frykt for sitt liv. I land styrt av Islams lover risikerer man i dag fortsatt sitt liv når man ytrer meninger uten å være invitert. Men et demokrati kjennetegnes nettopp på at man kan oppsøke og delta i debatten, også når man ikke er ønsket.

Christoffersen reagerer også på Knudsens debattform. Han reiste seg, mens de andre ble sittende. Aner vi at Christoffersen gjerne ville kontrollere sine meningsmotstandere, selv deres bevegelser, i tillegg til deres meninger? Videre sier hun ifølge DT: Alle som deltar i den offentlige debatt må av og til tåle høy temperatur og ukvemsord som kan ta form av trusler.

Hvilket samfunn vil Christoffersen egentlig ha? Er hun sitert riktig er dette høyst betenkelig. Det ligger i kortene at det hun ønsker er et åpent samfunn hvor det er åpning for dialog mellom kulturer. Men altså uten en egentlig debatt. For en meningsutveksling mellom den ene parten og deres støttespillere på den andre, som faktisk synes det er helt greit å bli truet, - er det noe demokratisk og åpen debatt?

Christoffersen burde for demokratiets skyld dementere hele intervjuet. Hvis ikke så blir gjort, blir dette en skremmende anskueliggjøring av hennes politiske agenda, kanskje hele partiets: Å bestemme hvem som debatterer, hvordan de debatterer, og dessuten aksept for trusler fra islamister.

Les også
-
Knudsen med livvakt (Torsdag 24. februar 2005)


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits