Vi er for ukritiske til FN og Folkeretten

Miff presenterte 8. mars en interessant kronikk som tar opp temaene Folkeretten og FN og måten vi forholder oss til disse. Forfatterne er hhv. universitetslektor UiB og stipendiat NHH.

Blant annet påpeker forfatterne at Folkerettens innhold ikke er "evige sannheter", men at det her, som ellers er makta som rår. All folkerett handler ikke om "rett og galt" i moralsk forstand, skriver de, men om stater er "enige" eller "uenige."

Jeg anbefaler kronikken.
Ta en utskrift, og kos deg i påskesola med den, og få et mer nyansert syn på også dette. De politiske ledere i landet vårt har ikke monopol på hvordan du skal forstå og forholde deg til organisasjoner som fordømmer og godkjenner etter eget forgodtbefinnende, og til traktater og ordninger som brukes og misbrukes av alle og enhver. At en intellektuell eller politiker ytrer at "det er bred enighet om" behøver langt fra bety at de har rett i moralsk forstand. Det kan like gjerne bety, - og erfaringen viser at det som oftest gjør det, - at man ser så å si bort ifra moralske hensyn for selv å vinne fordeler.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits