Verdt å lese

Dagen regnes sikkert for å være konservativ, og de liberale og tolerante fnyser sikkert av mye av det Dagen står for. Å konservere betyr å bevare, så jeg er ikke så sikker på at det er et negativt ladet ord. Når det bestående står i veien for fremskritt, er dette til skade. ? Det gode er det bestes fiende, sier man. Men når det skal være nytt for fremskrittets skyld, og det bestående er veldig bra og fungerer godt, - da blir det fort feil. Jeg har derfor det prinsipp å ta stilling til én sak om gangen, - det kan resultere i at jeg støtter sosialister. Eller jeg ser et poeng i å konservere det som er bra.

 

I sin leder 23. november skriver Dagen under overskriften ?Sjokkerande frå muslimar?? et bra innlegg om reaksjonene på uttalelsen fra Zahid Mukhtar, den muslimske lederen som støttet eller viste forståelse for drapet på van Gogh i Nederland.

Det heile vitnar på nytt om kor ute av stand det verdsleggjorde Noreg er til å forstå ei religiøs overtyding, særleg ei overtyding som er av den karakteren som i islam. De synest som at Stoltenberg og heile media-noreg tenkjer at muslimar kan opptre som namnemuslimar, tilsvarande som nordmenn generelt er nominelle kristne. Det kan nok gå for ein og annan sekulær eller liberal politikar med muslimsk bakgrunn, men ikkje for den som skal uttala seg på vegner av islam.

 

Et debattinnlegg i samme avis, av Høyskolelektor Tore Lund, tar opp spørsmålet om Allah og Gud gir uttrykk for den samme gud. (Ja, jeg VET at Allah betyr Gud, rent språklig. Det vet Lund også, men det er ikke der problemstilllingen ligger.)

Ifølge muslimene ber altså kristne og muslimer til samme Gud. For det finnes som sagt bare én Gud. Hvis vi så påpeker den store ulikheten det er mellom det gudsbildet vi finner i henholdsvis Bibelen og i Koranen, får vi til svar at det er vi som har forfalsket Skriften: «Sannelig, dere Skriftens folk, hvorfor fornekter dere Allahs ord? Dere Skriftens folk, hvorfor hindrer dere dem som tror, fra å følge Allahs vei, idet dere gjør den krokete?» (3,93f).

Les også
- Willy i Dagen (Tirsdag 9. november 2004)
- Om å være nyansert (Torsdag 21. oktober 2004)
- Kaller terror for terror (Torsdag 23. september 2004)
- Dagen ser noe ikke andre vil se (Tirsdag 27. juli 2004)
- DAGEN VS. AFTENPOSTEN (Torsdag 11. mars 2004)


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits