FN mikrofonstativ for imamene

Kofi Annan kom i går med en fellesuttalelse med arabiske og muslimske ledere på Sivilisasjonenes konferanse (High Level Group of the Alliance of Civilizations) i Doha, Quatar, der man gjør klart at det fra alliansen vil komme "konkrete forslag til hvordan vi kan utdanne, og hvordan vi kan bringe mennesker sammen, hvordan grupper kan utvikle gjensidig forståelse og unngå ethvert forsøk på å ydmyke hverandre."

Initiativet og alliansen har som mål å bygge broer mellom Islam og andre kulturer, og "fremme toleranse og gjensidig respekt mellom alle religioner og samfunn, i Europa og ellers." Annan vil bringe fellesuttalelsen til Generalforsamlingen i FN, Sikkerhetsrådet og EU.


Uttalelsen dreier seg i første rekke om å forhindre at muslimer skal føle seg støtt. Det er voldsomt hvor FNs generalsekretær engasjerer seg for muslimene, - til sammenligning er det ikke mye arbeid FN har lagt ned i å få muslimske organisasjoner og land til å tolerere og respektere jødenes nærvær i Midtøsten. Tvert imot har FN vedtatt massevis av resolusjoner (her og her) som går i favør av muslimene, og er kritisk til jødene.


Disse ordene, som høres så fine ut er neppe noe annet enn tomt snakk, som det stort sett har vært fra FN's side i årtier. I praksis betyr ovenstående toleranse av og forståelse for muslimenes syn og mangel på toleranse, og kritikk av alle andres mangel på dette. Nå er det ikke lenger bare jødene som skal innordne seg etter Islam, men også Europa. FN har blitt et mikrofonstativ for imamene.

(Først publisert her.)


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits