Propagandasprøyt?

 Noen kommentarer er egentlig ved første øyekast egentlig ikke noe å ta notis av. Kanskje de bare burde slettes. For eksempel denne som er skrevet av en som kaller seg Socrates. Forøvrig er det en grov fornærmelse mot tenkeren og filosofen Sokrates å bruke navnet hans når man har så lite å fare med. Men for det andre er det kanskje greit med slike innlegg, fordi det anskueliggjør noe av det vi - jeg - sloss mot: nemlig uvitenhet, dumhet, ubalanse, manglende vilje til å se klart.

Malki ble bare 15 - grunnet palestinske terroristerHer ser du Malki. Hun var en glad jente på 15 år. Hun beskrives av familien sin som en glad jente. Av natur søt og blid, talentfull, musikalsk, fast bestemt på å gjøre alt som skulle til for å utdanne seg til å kunne hjelpe barn med handicap. Jenta bragte lykke inn i manges liv. Vi som har barn i denne alderen kan bare tenke på hva de betyr for oss, varmen vi kjenner inni oss når vi tenker på dem, vi hører de glade stemmene deres for oss når vi ikke er sammen med dem...

9. august 2001 ble hun brutalt myrdet på en restaurant i Jerusalem. Malki skulle ikke få oppfylt sine drømmer og planer for livet. Sammen med henne døde 14 andre, deriblant 7 barn. Ingen skulle noen gang mer få høre Malki synge eller le. Latteren hennes er forstummet for alltid. Rundt disse fjorten menneskene står det hundrevis av ulykkelige pårørende: foreldre, søsken, kjærester, ektefeller, venner, kolleger, mennesker som for all fremtid vil være preget av og lide under det som skjedde på restauranten.

Denne grusomme hendelsen er et faktum. Det er ikke propaganda, som "Socrates" mener jeg driver med. Fotografier av de drepte, intervjuer med de dreptes slektninger, bilder av åstedet, utrykningene, lydfiler, og en mengde nyhetskilder forteller den samme - og grusomme, hjerteskjærende historien.

Malki ble ikke drept ved et uhell. Målet var ikke militært og Malki ikke en tilfeldig passerende som ble drept av en bombe som var tiltenkt andre. Malki ble drept av en bombe rettet mot akkurat henne. Malki, jenta på 15 år var selve målet for bomben, sammen med de andre bomben utslettet. Hamas og Islamsk Hellig Krig tok på seg ansvaret. Malki var, til tross for at hun bare var 15, ansett som en fiende av de islamistiske terroristene, disse barbariske, onde menneskene som sender sine egne i døden for å få medias oppmerksomhet og ramme dem de hater.

Bare mennesker uten vettet i behold kan forsvare mennesker som gjør slikt. Bare mennesker som ikke ser klart kan unnskylde bevisste, målrettede drap av sivile. Hjerterå mennesker som skal ha rett og ikke løfter en lillefinger for å sjekke fakta.

Om "Socrates" har aldri så mye på sin konto "brudd på menneskerettighetene, kolonisasjon, imperialisme, tortur, barnemord, UNDERTRYKKELSE og TYRANNI" kan han derfor ikke sies å veie opp mot dette ene drapet. Dertil kommer at "Socrates" for at dette skulle veie i vektskålen, måtte dokumentere hver eneste påstand, noe han ikke kan. Å vifte med menneskerettighetserklæringer mot det eneste demokratiet i et mylder av muslimske diktaturer der et menneskeliv er verdt null, blir absurd. Det eneste landet i hele regionen hvor mennesker har rettigheter, er det landet "Socrates" angriper. Å kalle ovenstående "forsvar" er en dyp urettferdighet. Man forsvarer ingen ved å drepe en uskyldig pike på 15.

Malki er en av mange. Mange tusen uskyldige har måttet dø for dette "forsvar".

Jeg forslår at du bytter navn, "Socrates." Velg en navnebror du kan stille i klasse med. Judas, Lucifer, Yassir, Adolf, - der er enda flere alternativer.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits