UNRWA-ansatt og terrorist samtidig

Chicago Sun-Times (via Backspin) fyrer løs mot FNs Peter Hansen (UNRWA), som ansetter medlemmer av Hamas:

 

Hvis du er en terrorist som brutalt myrder uskyldige, eller sympatisør som støtter slike forbrytelser, for å fremme en eller annen politisk sak, så kan du ikke holdes noe mindre ansvarlig, fordi om du hjelper mennesker på dine såkalte ?gode dager?? Det er ille nok at FN ikke har tatt en mer aktiv rolle i å kritisere palestinsk terrorisme, og å anerkjenne Israels legitime rett til selvforsvar. Å gi ly til Hamas-terrorister eller deres sympatisører under dekke av humanitær godhet er en forbrytelse i seg selv.

 

Under overskriften ?Medlemmer av Hamas har mistet retten til å være humanitære? spør avisen på lederplass om kanskje Peter Hansen ville tillate medlemmer av Nazipartiet å arbeide i organisasjonen, bare de ikke bar hakekors eller åpenlyst utøvde jødehat.

 

Peter Hansen burde sparkes, basert på en saklig gjennomgang av hans holdninger sett i forhold til den jobben han skulle gjøre, og hvilken arbeidgiver han har. Her i Norge ble Petter Nome sparket fra NRK i en lignende sak. Jeg kan ikke se at man skulle stille mindre krav til en leders integritet og saklighet. At så ikke skjer, er en god pekepinn på FN?s holdning til Israels eksistens, verken mer eller mindre.

 

Sagt med rene ord: FNs holdning er at det er greit at Israel utsettes for terror. Hadde man ikke godtatt det, ville man uten tvil reagert på, og forhindret at terrorister, - og de som støtter terror, fikk ansettelse i eller ble benyttet av UNRWA. I alle fall hadde man ikke forsvart det når det ble kritisert.

 

Les også
-
Arabisk musikk i ørene (Mandag 4. oktober 2004)


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits