Resolusjon 181

29. november 1947 ? 29. november 2004

Denne artikkelen er krysspostet til flere weblogger samtidig, for sammen å minnes en milepæl i Israels historie. Liste over nettstedene på slutten av artikkelen.

 

29. november 2004: 

Årsdag for FN?s resolusjon nr. 181

 

 

I dag er det årsdagen for FN?s avstemming over resolusjon 181, som godkjente delingen av den vestlige del av Palestina i en overveiende jødisk og en overveiende arabisk stat. (Det er av stor betydning å minne om at FN-planen henviser til den vestlige delen av Palestina, og peke på at den østlige del av området i 1921 ble delt fra Det jødiske nasjonalhjem, og overlatt daværende Emir Abdullah av de britiske myndigheter.)

 

Avstemmingen ble avgjort med 33 mot 13 stemmer. 10 land avholdt seg fra å stemme.

 

De 33 land som stemte ?ja? var: Australia, Belgia, Bolivia, Brasil, Sovjetrepublikken Hviterussland, Canada, Costa Rica, Tsjekkoslovakia, Danmark, Den dominikanske republikk, Ecuador, Frankrike, Guatemala, Haiti, Island, Liberia, Luxemborg, Nederland, New Zealand, Nicuragua, Norge, Panama, Paruguay, Peru, Filippinene, Polen, Sverige, Sovjetrepublikken Ukraina, Sør-Afrika, Sovjetrepublikkene, USA, Uruguay, Venezuela.
(Listen inkluderer altså blant andre USA, de tre britiske Samveldestatene, alle de europeiske landene bortsett fra Hellas og Storbritannia, og alle Sovjet-statene.)

 

De 13 land som valgte ?the Hall of Shame? og stemte nei, var: Afghanistan, Cuba, Egypt, Hellas, India, Iran, Irak, Jemen, Libanon, Pakistan, Saudi Arabia, Syria og Tyrkia. (Ti av disse er muslimske land; Hellas har det spesielle særpreg at det var det eneste europeiske land som tok plass i denne ?skammens hall.?)

 

De ti land som avholdt seg fra å stemme var: Argentina, Chile, Kina, Columbia, El Salvador, Etiopia, Honduras, Mexico, Storbritannia og Jugoslavia.

 

30. november 1947, dagen etter avstemmingen, myrdet de palestinske araberne seks jøder i en buss underveis til Jerusalem, og fortsatte med å myrde en annen jøde i Tel-Aviv ? Jaffa ? området. Dette var forspillet til en krig som har krevd 6000 jødiske liv, eller 1% av den totale jødiske befolkning i 1948. Dette tilsvarer pr. innbygger at Canada i dag skulle miste 300.000 liv, eller USA 3 millioner. Hensikten med krigen, som ble startet av araberne i det tidligere Palestina og hærene i Egypt, Transjordan, Syria og Libanon (med hjelp fra andre arabiske land), var ?å kaste jødene på sjøen.? I tillegg angrep arabere sine jødiske naboer i en rekke arabiske land. Best kjent er mordene i Aleppo i Syria.

 

Såret og blødende, men ikke desto mindre, Israel seiret. Måtte vårt søster-demokrati trives og blomstre.

Liste over weblogger som deltar:

Anti Idiotarian Rottweiler
Arkansas Bushwacker
Armies Of Liberation
Bama Pachyderm
Biurchametz
Blimpish
Blithered
blog.willy.no
Blue Rev
Canadian Comment

Cao's Blog
Catholic Friends of Israel
Christian Patriot
Christian Action for Israel
Clarity and Resolve
Crusader War College
Cuanas
Danegerus
Daniel Davis
Flig

God Pigeon
Harald Tribune
Hatshepsut
Heretics Almanac
Hidden Nook
History Nerd
IceViking
I Love America
Instant Knowledge News
Israpundit

Israel Commentary
JPundit
Jersusalem Posts
Leaning Right News
LindaSOG
Live Journal
MCNS
Martinipundit
Mererhetoric
Motnews

Mugged By Reality
Mystery Achievement
Mystical Paths
Naebunny
NetWMD
Nice Jewish Boy
Peaktalk
Protect Our Heritage
Reaganesque
Red Tigress

Riteturnonly
Shimshon9
Solomonia
Spitball Defense
Supernatural
Tampa Bay Primer
Techie Vampire
Texasbug
Tex The Pontificator
The Autism Homepage

The Conservative
The Homeland
The Seal Club
Wackingday
Who's Your Rabbi
Voxfelisi
Yoan Hermida
Weblog of a Wondering Jew


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits