Sunn i troen

Chicago Tribune mener amerikanere flest vil reagere med raseri over Bin Ladens siste tale, som har blitt offentliggjort på Al-Jazeera. Avisen levner ingen tvil om hva de mener. Overskriften er ?Bin Ladens hjelpsomme påminnelse?.

 

[Bin Laden:]?To the American people, my talk to you is about the best way to avoid another Manhattan. . . . As you undermine our security, we undermine yours."

In short, you can avoid more days like Sept. 11, 2001, if you stop menacing us.

 

(Kort sagt: dere kan unngå flere dager som 11. september 2001 hvis dere slutter å true oss.)

 

Siden 11. september 2001 har amerikanerne sett denne dagen som et forspill til fanatikernes drøm om enda mer dødelig fanatisme. Ikke glem at målet deres er at vi bryter sammen, - en amerikansk befolkning som er utmattet og følelsesmessig uttappet. Det har ikke lykkes for dem.

 

Avisen ber amerikanerne å se stort på det:

 

Amerikanerne kan nok være uenige i hvordan man best kan drive kampen mot internasjonal terror. Men deres overordnede oppgave på tirsdag blir likevel å velge den fører som skal lede dem i neste fase av denne krigen. Og ved å gjøre dette vil de bli forenet i å erkjenne den største og viktigste sak i vår tid.

 

Et par overskrifter: ?Truet med angrep ? skåner Sverige? (Aftenposten), ?Derfor angrep vi USA? (Dagbladet). Underforstått at vi nå må forstå at vi må føye oss, - ikke provosere muslimene??

 

Hans Rustad skriver i Document.no: Osama kan virke forlokkende som opprører. Det er en merkelig tiltrekning mellom sekulære, kritiske vestlendinger, som bruker all sin energi og kritikk mot eget samfunn, og har en slags blind flekk overfor trusselen utenfra.

 

Jeg tror Hans har et poeng. Les artikkelen hans, og se om du ikke kan gi ham rett i dette, om du ikke er enig i alt han skriver. I alle fall tror jeg at amerikanerne har et sunnere syn på terroristene. Å kalle ondskap med dets rette navn er sunt og nødvendig. Så får det våge seg at vi i lilleputtlandet her nord vet bedre enn amerikanerne. Kanskje også vi hadde blitt litt sunnere om vi hadde fått ondskapen nærmere inn på livet.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits