Muhammeds sønner

Det er godt at noen tør kjempe. For når ytringsfriheten er truet på en slik måte som nå, og med slike midler, da er kamp den eneste mulighet. Kamp for demokratiet, kamp for ytringsfriheten.
Jeg sikter selvsagt til de famøse Muhammed-tegningene. De kan ses i sin helhet på Jihad Malmö og document.no.
Link til selve tegningene her...

Ikke alle er enige i at tegningene skulle trykkes. Dette har vi da også behørig fått belyst, blant annet ved UD's beklagelser overfor muslimske land. La gå med at det er støtende for en muslim å se Muhammed avbildet. Også Bill Clinton er uenig i trykkingen.


La oss ha én ting klart for oss: dette dreier seg ikke om hvorvidt trykkingen av bildene ble gjort eller ikke. Det dreier seg heller ikke om bildene oppfattes støtende for én, to eller tre milliarder muslimer. Dette dreier seg om noe helt annet, nemlig faktisk at Jyllandsposten ønsket å belyse den frykt som var blant illustratører til en barnebok, for nettopp å avbilde profeten Muhammed, - dette mennesket som sunni-muslimene later til å betrakte som en gud.


Derfor er det en avsporing av debatten når den ene etter den andre nå står frem og mener at bildene ikke burde vært trykt, "fordi det sårer." Debatten dreier seg om noe annet. Det som er viktig er nemlig ikke om det sårer muslimene, - skjønt for den som blir truet eller til og med drept av ekstremister er det jo saktens en sak av betydning. Men det som er viktig her er ytringsfriheten, - at en redaktør i det kristne, demokratiske Norge skal ha lov til selv å vurdere, og kan trykke det han vil, uten at styrende myndigheter sensurerer dette.


De som står frem og mener at regjeringen burde unnskylde overfor muslimene, har rett og slett ikke forstått hva dette dreier seg om. At de som representerer muslimer uttrykker seg slik, er vel ikke annet å vente. De kommer jo ofte fra land hvor undertrykking og sensur er en del av hverdagen. Men at nordmenn med universitetsutdannelse sier dette offentlig, kan bare bety at de slett ikke vet at i Norge (og Danmark) har vi faktisk demokrati. Regjeringen kan rett og slett ikke beklage trykkingen, fordi folket i Norge har lover som ikke gir den en slik anledning. Trykkingen står helt og holdent for redaktørens regning. Derfor er det langt på vei å beklage at regjeringen har uttrykt seg på en måte som kan misforstås, ved sine instruksjoner til ambassadene.


Så kan man jo også, som tenkende menneske, se litt på følgende: de som reagerer mest på denne krenkelsen, er disse Muhammeds sønner som selv ikke bare krenker, - bare å bruke ordet krenke er absurd! - de kidnapper, bomber og dreper med overlegg uskyldige mennesker, de sprer frykt, død og lemlestelse over uskyldige sivile over hele kloden, og selv ønsker de å ta over styre og stell og gjøre hele verden, inklusive Vesten, til en Sharia-styrt muslimsk stat. Videre burde vi kunne vurdere om det ikke ville være mer riktig av muslimer i Vesten å ta avstand fra truslene i stedet for å klage over krenkelsen. De lever jo selv godt på, og gjør selv bruk av ytringsfriheten! Snakk om ironi!


Human Rights Service har en samleside om bråket.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits